Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verhofstadt elvenné a bevándorlásellenes országok vétójogát az Európai Tanácsban

Horváth Tamás

2019.05.20. 20:58

A belga fogtündér a többségi döntéshozatal bevezetésével engedné be a migránsokat Európába.

Guy Verhofstadt bukott belga kormányfő az Euronews Raw Questions című műsorában arról beszélt, hogy az egyhangúlag hozott döntési kötelezettség helyett többségi döntéshozatalt akar az Európai Tanácsban, mert akkor nem kellene törődniük a migrációt ellenző tagállamokkal (például Magyarországgal), és a közös európai „határőrizetet” (a migránsok befogadásának a jobb menedzselését) is könnyen meg lehetne valósítani – közölte a műsort szemléző V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Raw Questionsnek adott interjújában Guy Verhofstadt elismerte, hogy az Európai Tanácsban alkalmazott egyhangú szavazásra vonatkozó szabályok megszüntetésével például a migránsok befogadására lehetne kényszeríteni az Európai Unió tagállamait.

Ha a többségi döntéshozást alkalmazzuk, akkor megvalósulhat az összeurópai határvédelem, megreformálhatjuk a dublini egyezményt és az egész migránsügyi rendszert

– magyarázta.

Guy Verhofstadt

És lehet európai gazdasági migráció. Ez [a reform – a szerk.] csak a tagállamok akaratán múlik

– mondta Soros kitartottja, aki szerint az igazi probléma az Európai Tanácsban van.

Verhofstadt véleménye alapján a tagállamok soha nem lesznek képesek arra, hogy teljes egyetértés valósuljon meg a vitatott kérdésekben, ezért többségi szavazást kellene alkalmazni.

Soha nem működik. Mindig lesz egy ország, amelyik nemet mond

– tette hozzá.

Guy Verhofstadt a liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltjeként pályázik az Európai Bizottság elnöki székére. A múlt hónapban bemutatott terveiből kiderül, hogy egy föderális Európát kíván létrehozni, mert szerinte a nagyobb és erősebb politikai szereplők fenyegetését csak így lehet visszaszorítani.

A föderális Európa modellje kísértetiesen emlékeztet a Magyarországon Gyurcsányné által erőltetett Európai Egyesült Államok víziójára, amely által tulajdonképpen felszámolnák Magyarország szuverenitását – írja az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére