Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verhofstadt aljas húzással szerettetné meg újra az uniót az emberekkel

Bokor Gábor

2018.09.11. 21:30

Így nehéz lesz, de megpróbálja.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-tárgyalója többször bebizonyította már, hogy a legaljasabb módszerektől sem riad vissza annak érdekében, hogy megakadályozza a britek unióból való kilépését, újabb lépése azonban túlmegy minden határon. 

Legutóbbi interjújában a belga politikus kifejtette, hogy a britek kilépése káoszhoz fog vezetni, ami azt jelenti, hogy az európai emberek ismét ragaszkodni fognak Brüsszelhez. Verhofstadtot és Michel Barniet, az unió fő Brexit-tárgyalóját korábban számos bírálat érte, amiért elfogultak a britekkel szemben. Hans-Olaf Henkel német EP-képviselő szerint helyettük olyanokat kéne a pozíciójukba tenni, akik objektíven kezelik a helyzetet és nem ennyire ellenségesek az uniónak hátat fordító britekkel szemben.

A bő két évvel ezelőtti népszavazás után a brüsszeli vezetés Barnier-t nevezte ki főtárgyalónak, míg Verhofstadt az Európai Parlamentet képviseli a tárgyalásokon. Egyelőre mindketten tagadták, hogy az lenne az elsődleges céljuk, hogy megleckéztessék a távozóban lévő szigetországot, elmondásuk szerint csak a legjobb gazdasági feltételekre törekednek. 

A brit tárgyalófelek beszámoltak róla, hogy a Brüsszelt képviselő politikusok rendszerint lekezelően és arrogánsan viselkedtek a tárgyalások során. 

Ha nem cselekszünk és nem ápoljuk az uniót, akkor az egész fel fog szívódni, meg fog szűnni. Semmi sem örök"

– mondta Verhofstadt, aki ezen mondata alapján azzal tartaná egybe a brüsszeli bürokráciát, hogy megleckézteti a briteket, hogy a szigetország minél rosszabb körülmények között hagyja el az Európai Uniót, hogy elrettentse az esetleges kilépéstől a többi tagállamot. 

Guy Verhofstadt bejelentette többek között azt is, hogy megegyezett Emmanuel Macron francia elnökkel, és a 2019-es európai parlamenti választáson együtt harcolnak majd az EU-ellenesség erősödése ellen.

Egy valamiben azonban igaza volt a politikusnak, az Ouest francia lapnak azt mondta, hogy 

a jövő évi választás a nacionalista, jobboldaliak és a Brüsszel-pártiak között zajlik majd."

Õ természetesen utóbbi mellett tette le a voksát. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére