Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vérfürdő Johannesburg elővárosában egy pünkösdi templomban

888.hu MTI

2020.07.11. 20:34

Öt embert megöltek szombaton egy pünkösdi templom területén a dél-afrikai Johannesburg egyik elővárosában.

Gauteng tartományi rendőrség tájékoztatása szerint fegyveresek túszul ejtettek hívőket, és vérfürdőt rendeztek Zurbekom pünkösdi templomában. A helyszínre érkező rendőrök négy holttestet találtak egy gépkocsiban a templom területén, az áldozatokra tüzet nyitottak, majd rájuk gyújtották az autót. Egy másik autóban egy biztonsági őr holttestére bukkantak. A lövöldözésben hat ember megsebesült.

A több órán át tartó tárgyalás után a rendőrség meggyőzte a túszejtőket, hogy engedjék szabadon a templomban fogságba ejtett embereket.

A rendőrség mintegy negyven embert őrizetbe vett, és ugyanannyi lőfegyvert foglalt le náluk. A letartóztatottak között rendőrök, katonák is vannak. A helyi média által bemutatott felvételeken tucatnyi, földön fekvő ember látható, az elkövetők puskákkal, pisztolyokkal baseballütőkkel voltak felfegyverkezve.

A rendőrség azt feltételezi, hogy a vérengzés hátterében felekezeti belviszály áll. A helyi sajtó szerint a Nemzetközi Pünkösdi Szentségtemplom (IPHC) nevű egyház Szent Szűz-temploma az elmúlt években többször heves viták helyszíne volt, lövöldözések, kődobálások és gépkocsirongálások is történtek ott azóta, hogy 2016 februárjában meghalt Glayton Modise, a felekezet vezetője, és harc bontakozott ki a templom birtoklásáért, illetve a felekezet vezetéséért az egymással rivalizáló két felekezeti csoport között.

Az IPHC Dél-Afrikai egyik legnagyobb, és hírek szerint leggazdagabb keresztény egyháza, amelyet 1962-ben alapította Frederic Modise. Mintegy hárommillió híve van az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére