Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vélhetően nem terrorcselekmény volt a vasárnapi koppenhágai lövöldözés

888.hu, MTI

2022.07.04. 15:20

Vélhetően nem terrorcselekmény volt a múlt hét végi, három halálos áldozattal járó koppenhágai lövöldözés – jelentette be a dán főváros rendőrfőnöke hétfőn.

 

Sajtótájékoztatóján Soren Thomassen elmondta, hogy

a 22 éves gyanúsított – akit azóta őrizetbe vettek – egyedül követte el tettét.

Hozzátette, hogy a férfi mentális problémákkal küzd.

A három halálos áldozat két 17 éves dán és egy 47 éves orosz állampolgár. A sebesültek közül két dán és két svéd állampolgár állapota súlyos, de – a hétfő reggeli beszámolók szerint – stabil.

A koppenhágai rendőrség hétfőn arról számolt be, hogy 27 embert kezelnek kórházban a vasárnapi tragédiával összefüggésben. A négy súlyos állapotú sebesült mellett – akiket eltaláltak a lövések – hárman szenvedtek sebesüléseket golyótól, őket súrolták a lövedékek. Húszan a bevásárlóközpontból történő menekülés során sérültek meg, őket kéz- és lábcsonttöréssel kezelik.

 

Az ámokfutónak ugyan nem volt fegyverviselési engedélye, de a puska, amelyet használt, legálisan volt forgalomban, így megfelelt az egyébként szigorú dán fegyverbirtoklási szabályoknak.

II. Margit királynő, Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné vasárnap esti nyilatkozatában összetartásra és törődésre szólított fel, s háláját fejezte ki a rendőrség, illetve az egészségügyi és mentőszolgálat felé, „gyors és hatékony reakciójukért”. Mint írták, „legmélyebb együttérzéssel” gondolnak az „áldozatokra, a családjaikra és mindenkire, aki érintett a tragédiában”.

Dánia miniszterelnöke, Mette Frederiksen is elítélte a vasárnapi „felfoghatatlan, szívszorító, értelmetlen” eseményeket, s ugyancsak az összetartás és a kölcsönös támogatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

Photo: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix) (Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)

 

A tragédia miatt elhalasztották Harry Styles brit énekes vasárnapi fellépését is, az előadó Twitter-bejegyzésében azt írta, „összetört szívvel” gondol Koppenhágára, az áldozatokra és családtagjaikra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére