Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végül Máltán engedte szabadjára migránsait az Aquarius

Bokor Gábor

2018.08.15. 17:38

Fedélzetén 141 migránssal szerda délután érkezett meg Máltára az Aquarius nevû Soros-hajó azt követõen, hogy öt napig vesztegelt a Földközi-tengeren, mivel több kikötõ is megtagadta fogadását.
VALLETTA, 17:38

Fedélzetén 141 migránssal szerda délután érkezett meg Máltára az Aquarius nevű Soros-hajó azt követően, hogy öt napig vesztegelt a Földközi-tengeren, mivel több kikötő is megtagadta fogadását.

Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) civil szervezetek által fenntartott hajó utasait végül Franciaország, Németország, Spanyolország, Portugália és Luxemburg fogadja be. 

A máltai kormány a megegyezést követően engedélyezte, hogy az Aquarius kikössön Vallettában. Az SOS Méditerranée bejelentette, hogy az Aquarius újra nekivág a tengernek, hogy migránsokat szedjen fel. A migránsokat először orvosi ellenőrzésnek vetik alá, majd egy fogadóközpontba szállítják őket. Ezt követően útnak indulnak a befogadó országok felé.

Az Aquarius utasainak többsége szomáliai és eritreai állampolgár.

Európai uniós tisztségviselők és aktivisták egy keretrendszer kidolgozását sürgették a földközi-tengeri migráció problémájának kezelése érdekében. 

Az elmúlt napokban Spanyolország, Tunézia és Málta is megtagadta, hogy fogadja az Aquariust, amelynek utasai Líbiából kiindulva vágtak neki a Földközi-tengernek. Málta azzal érvelt, hogy ezért a közelebb található Líbiának, Tunéziának vagy Olaszországnak kellene befogadnia őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére