Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véget ért az olimpia: az észak-koreai drukkerek már mehetnek is a gulágra

Bokor Gábor

2018.02.25. 22:00

Elmehettek a dél-koreai téli olimpiára a betanított állami szurkolók, azonban hazatérve sokuknak a munkatáborokkal kell szembenéznie.
PHENJAN, 22:00

Elmehettek a dél-koreai téli olimpiára a betanított állami szurkolók, azonban hazatérve sokuknak a munkatáborokkal kell szembenéznie.

A dél-koreai olimpia egyik legnagyobb attrakciója az észak-koreai szurkolói delegáció volt, akik a honfitársaiknak drukkoltak, nem is akárhogy. YouTube-videók ezrei lepték el az internetet azzal, hogy a párthű szurkolók előre begyakorolt mozdulatokkal és énekekkel buzdították a versenyzőiket.

Akárkiből nem lehet csak úgy szurkoló. Csak a legszűkebb pártelit köreiből kerülhetnek ki azok, akik drukkolhatnak a sportolóknak, ugyanis náluk jóval kisebb az esély arra, hogy disszidálnak és nem térnek vissza a kommunista országba.

Bár számukra igazi kiváltság, hogy külföldre, sőt az ősi ellenség területére, Dél-Koreába utazhattak, mégsem lehetnek felhőtlenül boldogok, hiszen sokukra nem vár más, mint a kényszermunkatábor.

Észak-Korea utoljára 2005-ben küldött Dél-Koreába szurkolókat, akik közül sokan a táborokban végezték, miután hazautaztak. Nem titok, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun odavan a szurkolólányokért, felesége Ri Szoldzsu is egy betanított drukker volt korábban.

Beszámolók szerint legalább 21 észak-koreai lányt küldtek a gulágra a 91 fős szurkolói delegációból azután, hogy elkísérték a csapatot Dél-Koreába az atlétikai bajnokságra.

Bő egy évtizede azért kellett a gulágon végezniük, mert hazatérésük után beszámoltak arról, mit láttak a déli szomszédnál, ez pedig súlyos vétségnek számít.

Egy korábbi szurkoló, az azóta már külföldre szökött Han Seo-he szerint az utazás előtti tréningeken elmondták nekik, hogy a látottaktól ne ijedjenek vagy lepődjenek meg, az arcuk ne tükrözze a más világ okozta reakciókat, és egy másodpercre se felejtsék el Észak-Koreát, hiszen az az igazi hazájuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére