Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vége Biden klímaprogramjának, pedig még el sem kezdődött

888.hu

2022.07.16. 18:30

Nem sikerült meggyőzni a széntermeléshez köthető szenátort, nincs meg a szükséges többség.

 

Miután csütörtökön a széntermeléshez ezer szállal kötődő Joe Manchin demokrata szenátor Nyugat-Virginiából már sokadjára jelezte, hogy nem támogat semmiféle cselekvést a klímaváltozás terén, Joe Biden amerikai elnök arra kérte a szenátust, hogy minél előbb fogadják el programjának (Build Back Better, BBB, Építsd újra jobban) felismerhetetlenségig csupaszított változatát – írja a Financial Times.

Az eredetileg tíz év alatt 3500 milliárd dollárból megvalósuló programban

 

Manchin nem csupán a klímával kapcsolatos intézkedéseket, de a vállalatok és a magas jövedelműek adójának emelését felvető elképzeléseket sem támogatja.

 

A programból kimaradtak már a gyereknevelési támogatások, az óvoda lehetőségének általános biztosítása és más szociális elemek, ugyanakkor a receptre kapható gyógyszerek árának korlátozása és a lehetőség arra, hogy a kormány bizonyos gyógyszerek esetében közvetlenül tárgyaljon a gyártókkal, benne maradtak.

Biden ennek a javaslatnak a támogatására kérte a szenátusi vezetőket még az augusztusi törvényhozási szünet előtt. A törvénytervezet ezen elemeivel kapcsolatban a nyugat-virginai szenátor is támogatóan nyilatkozott. A képviselőház a BBB egy szélesebb változatát tavaly novemberben hagyta jóvá. Mivel azonban a szenátusban 50 demokrata és 50 republikánus ül, és döntetlen esetén az alelnök dönt, Manchin a gyakorlatban képes minden javaslatot megvétózni.

Ráadásul a várakozások szerint a demokraták a novemberi félidős választáson a kongresszus mindkét házában kisebbségbe kerülhetnek, könnyen lehet, hogy ez az utolsó esélyük a törvényhozási sikerre a következő elnökválasztásig.

Joe Manchin az Open Secrets elemzése szerint

 

szenátori karrierje alatt mintegy 4,9 és 5,1 millió dollár közötti összeget vett fel szénhez kötődő vállalkozásoktól, az általa képviselt Nyugat-Virginia pedig a második legnagyobb széntermelő az országban.

 

Az Egyesült Államokat jellemző politikai megosztottság, az alacsony népsűrűség, a tény, hogy a világ legnagyobb fosszilis tüzelőanyagokat termelő országáról beszélünk, azt eredményezte, hogy hiába kívánta a mostani évezred két demokrata elnöke, Barack Obama, majd Joe Biden a klímaváltozás elleni küzdelem élharcosává tenni Amerikát, számos területen Európa vagy Kína jóval előrébb jár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától

A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

LMBTQ-pornóújságot találtak egy iskola könyvtárában, felháborodtak a szülők

Persze az LMBTQ-aktivisták rögtön diszkriminációt kiáltottak...

Törökország jóváhagyhatja Finnország NATO-csatlakozását

Svédország viszont hoppon maradt: az ő csatlakozásukat Ankara provokációkra hivatkozva nem támogatja.

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére