Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vasárnap mindent megnyerhet a "brazil Trump"

Bokor Gábor

2018.10.26. 13:00

Hajrájához érkezett a kampány Brazíliában, ahol a legnépszerûbb jelölt, Jair Bolsonaro a választások elõtt bejelentette, hogy jelentõs gazdasági növekedést és új munkahelyeket hoz létre megválasztása esetén.

A második forduló legesélyesebb jelöltje, a jobboldali és bevándorlásellenes Jair Bolsonaro bejelentette, amennyiben ő lesz Brazília következő elnöke, akkor hatalmas gazdasági növekedést indít el az országban, a munkanélküliség ellen pedig ádáz harcot folytat majd. 

A PSL nevű párt jelöltje toronymagasan nyerte meg az első fordulót.

A gazdaság eddig soha nem látott módon fog növekedni"

– adta hírül Jair Bolsonaro, aki a befektetőknek a dél-amerikai ország iránti bizalmatlanságát a Brazíliában uralkodó rossz közbiztonsággal, korrupcióval és a túlzott bürokráciával magyarázta, amelyek szerinte mind a baloldali Munkáspárt (PT) örökségei, és hozzáfűzte, hatalomra kerülése esetén változtatni fog a helyzeten.

A foglalkoztatottság kormánya leszünk. Azokban az országokban van a legalacsonyabb munkanélküliség, ahol a gazdaság a legszabadabb, így tehát Brazíliának is ezt a példát kell követnie"

– mondta Bolsonaro. 

A "brazil Trumpnak" is hívott politikus ellenfele a munkáspárti jelölt, a libanoni származású Fernando Haddad, aki Bolsonaróhoz hasonlóan szintén munkahelyeket ígért. Ahogyan arról mi is  beszámoltunk, szeptember 6-án Bolsonarót egy kampányrendezvényén késes támadás érte, és súlyos sérülésekkel került kórházba. Elemzők Bolsonarót tartják a vasárnapi választások favoritjának. A legfrissebb felmérések szerint 56-44 arányban kerekedhet felül baloldali ellenfelén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére