Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vasárnap este újból egymásnak feszül Trump és Clinton

Nagy Gábor

2016.10.09. 13:28

A tét nem kicsi. Szakértõk szerint a St. Louisban tartott vita arról fog szólni, hogy kiütik-e Trumpot, vagy a republikánus elnökjelölt talál valami fogást Clintonon.
ST. LOUIS, 13:28

A tét nem kicsi. Szakértők szerint a St. Louisban tartott vita arról fog szólni, hogy kiütik-e Trumpot, vagy a republikánus elnökjelölt talál valami fogást Clintonon.

A vitát két műsorvezető – Anderson Cooper, a CNN és Martha Raddatz, az ABC televízió munkatársa – irányítja, s a két elnökjelöltnek a meghívott vendégek is tesznek fel kérdéseket. A vita sajátossága lesz, hogy az elnökjelöltek szabadon sétálgathatnak a teremben, akár oda is mehetnek egy-egy vendéghez.

A két héttel ezelőtti első elnökjelölti vita alapjaiban nem sokat változtatott a Fehér Házért folyó versenyen: Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje magabiztos, elegáns, rendíthetetlen volt és a politika részleteiben is abszolút mesternek bizonyult, míg a republikánus elnökjelölt, Donald Trump heves volt, ellenséges és könnyen lépre ment.

Ki tudja, hogy mennyi igaz ebből, hiszen az internet népe máshogy döntött! Arról nem is beszélve, hogy egy magyarországi hírhamisító vezette a vitát!

Több közvélemény-kutatás szerint Clinton vezet (hiába botrányai), sőt, a billegő államokban is inkább a demokrata elnökjelölt áll előrébb.

Az elemzők szerint Trump nem is a Demokrata Pártot támadja, vagy a demokraták elveit. Ám ezt nem azért csinálja, mert titokban liberális volna – ahogyan azt pártbeli egyes ellenzői állítják róla –, hanem mert őt a politikai elit által elkövetett hibák (észak-amerikai szabadkereskedelmi szerződés [NAFTA – a szerk.] aláírása, az illegális bevándorlók beengedése, az iraki háború kirobbantása), és a Washington által képviselt elvek elvetése hajtja.

A vasárnapi elnökjelölti vitára azonban minden megváltozott.

Pénteken későn este ugyanis a The Washington Post című lap a honlapján nyilvánosságra hozott egy tizenegy évvel ezelőtt titokban készült felvételt, amelyen az akkor még csak milliárdos és valóságshow-sztár Donald Trump trágár stílusban és becsmérlően beszélt a nőkről. Egy szappanopera felvétele előtt, véletlenül bekapcsolva maradt mikrofon rögzítette a baráti beszélgetést a szappanoperában szerepet vállaló Trump és egy szórakoztatóműsor vezetője között. Trump ugyan szombatra virradóra videóüzenetben kért bocsánatot, szombaton pedig a felesége, Melania Trump – szintén elítélve az elhangzott durvaságokat, de – közleményben kérte az amerikaiak megbocsátását a férje számára. A Republikánus Pártban mindenesetre megváltozott a hangulat.

A párt felhagyott a győzelemre készülődés terveivel, a párt elnöke és a legbefolyásosabb republikánus politikusok és közéleti személyiségek megvonták támogatásukat Trumptól, és szélesedett azok tábora is, akik Trumpnak a jelöltségtől való visszavonulását követelik.

Ám pár órával a Trumpról szóló videó megjelenése után a WikiLeaks is előrukkolt dokumentumokkal, elektronikus levelekkel, amelyeket állítólag a Clinton-kampány vezetőjének, John Podestának az e-mail-fiókjából szereztek meg. A levelek egyikéből az derül ki, hogy Clinton – még 2014-ben – a Goldman Sachs óriásbanknál horribilis honoráriumokért mondott beszédeinek egyikében azt fejtegette, hogy immár távol került a középosztálytól, egy másikban leszögezte, hogy szükséges, hogy legyen egy magánvéleménye és egy "közhasználatra" szánt, azaz a nyilvánosság előtt elmondott véleménye, egy harmadik beszédében pedig arról áradozott, hogy az álma az egész féltekét átfogó közös piac, a szabad kereskedelem, a határok nélküli térség.

Kérdés: melyik a hatásosabb botrány?

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére