Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van, amire a hollandok is nemet mondanak: rendõreik nem hordhatnak fejkendõt

Forisek Ádám

2017.05.21. 21:58

Egy rendõrségi tisztviselõ indítványozta azt, hogy holland rendõrök is viselhessenek hagyományos muszlim fejkendõt. A válasz: hat holland párt is ellenezte a javaslatot.
AMSZTERDAM, 21:58

Egy rendőrségi tisztviselő indítványozta azt, hogy holland rendőrök is viselhessenek hagyományos muszlim fejkendőt. A válasz: hat holland párt is ellenezte a javaslatot.

A tisztviselő az amszterdami lakosság etnikai változására hivatkozva rukkolt elő az ötlettel. Továbbá azzal érvelt, hogy egy ilyen lépés növelné az amszterdami rendőrség multikulti jellegét, hiszen a holland főváros 52 százaléka külföldi származású, míg a rendőri állományban ugyanez a szám pusztán 18 százalék.

Bár a rendőrségi vezetők zsidó és keresztény szimbólumok viselését is indítványozták, érdekes módon azonban a liberális VVD párt kifejezetten a muszlim fejkendők ötletét támadta meg:

Mi is támogatjuk a sokszínűséget, de ezt nem a fejkendők viselésével lehet elérni. Nem igaz az, hogy több száz nő karrierjét töri derékbe az, hogy nem viselhetnek fejkendőt rendőrként”

– nyilatkozta a VVD politikusa, Ockje Tellegen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére