Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van, akinek nem tetszik a szíriai tûzszünet

Bokor Gábor

2016.12.30. 20:55

A korábban an-Núszra Front név alatt tevékenykedõ Dzsabhat Fatah as-Sám zokon vette, hogy a török-orosz közvetítéssel létrejött a tûszünet a felkelõk és a kormányerõk között Szíriában.
IDLÍB, 20:55

A korábban an-Núszra Front név alatt tevékenykedő Dzsabhat Fatah as-Sám zokon vette, hogy a török-orosz közvetítéssel létrejött a tűszünet a felkelők és a kormányerők között Szíriában. 

Az al-Kaida terrorszervezetnek az egyik hűségesküt fogadott szíriai egysége a Dzsabhat Fatah as-Sám élesen bírálta, hogy csütörtökön megállapodtak a felkelők a kormányerőkkel a tűzszünet részleteiről. 

A szervezet szóvivője úgy véli, hogy a megállapodás keretében születő politikai megoldás újratermeli a bűnöző (damaszkuszi) rezsimet.

A Dzsabhat Fatah as-Sám a nyár közepén jelentette be, hogy nevet változtat és megszakítja a kapcsolatait az al-Kaidával. Sokan azonban ezt a mai napig vitatják, szakértők úgy vélik, hogy a szervezet csak jobb fényben akar feltűnni, hogy így amerikai fegyvertámogatást kapjon. 

A megoldást a bűnöző rezsim katonai megdöntése jelenti"

– fogalmazott a szóvivő.

A kormányerők a paktum aláírása után kijelentették, hogy az egyezmény nem vonatkozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezetre, sem a Dzsabhat Fatah as-Sámra vagy bármely velük kapcsolatban álló szervezetre.

A terrorszervezetről a Vice News készített korábban egy remek riportot:

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

Soros György és az ő országos hálózata

Soros György és az ő országos hálózata

Az amerikai milliárdos semmit nem bíz a véletlenre. Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is. Olyan szövevényes a hálózat, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére