Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valóságtagadó elnökjelölt-aspiránsa is van már a Demokrata Pártnak

Pörge Béla

2019.04.09. 12:45

Eric Swalwell a tények ellenére még mindig kitart amellett, hogy az oroszok csalták el a 2016-os amerikai elnökválasztást.

Eric Swalwell személyében kaliforniai képviselővel bővült az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsainak tábora – írja az MTI.

Swalwell hétfőn éjjel az CBS televízió éjszakai showműsorában jelentette be, hogy versenybe száll pártja elnökjelöltségéért. Õ a tizennyolcadik demokrata párti politikus, aki elnökjelölt szeretne lenni a 2020-ban esedékes elnökválasztáson. Szerinte egy sor területen nem észlelhető előrehaladás, ahogyan fogalmazott: Washingtonban semmit sem csinálnak.

Én készen állok arra, hogy megoldjam a problémákat. Indulok az Egyesült Államok elnökségéért. Ez hivatalos bejelentés"

– közölte Stephen Colbert műsorvezetővel.

A 38 éves Swalwell a San Francisco-öböl térségének politikusa, a szövetségi képviselőházban két bizottságnak is tagja. Az igazságügyi és a hírszerzési bizottságban arról vált ismertté, hogy az egyik legelkötelezettebb és leghangosabb híve annak az elméletnek, miszerint Donald Trump elnök és munkatársai oroszokkal játszottak volna össze a 2016-os választásokon a győzelem érdekében. Swalwell azt követően is kitartott álláspontja mellett, hogy a Robert Mueller vezette különleges bizottság megállapította: erre nincs bizonyíték.

Ezt érdemes még egyszer leírni: Swalwell a tények ellenére azt állítja, hogy az oroszok miatt nyert Trump. Úgy látszik a liberálisoknak nehezen megy ennek az óriási fake newsnak az elengedése. Valahol persze érthető, fájdalmas lehet, amikor ilyen nagyot csap valakinek az arcára a valóság.

Sivalkodhatnak a demokraták: bizonyított tény, hogy Trumpék nem játszottak össze az oroszokkal

2019. március 25. 07:50 A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai "egyeztettek vagy összejátszottak" volna az oroszokkal - közölte a szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr igazságügyi miniszter.

Sajtóhírek szerint áprilisban még legalább öt demokrata párti politikus jelenti be, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Köztük van Joe Biden volt alelnök, Steve Bullock, Montana kormányzója, Michael Bennet coloradói szenátor, Seth Multon massachusettsi képviselő és Terry McAuliffe, Virginia volt kormányzója. A közvélemény-kutatások pillanatnyilag Joe Bident tartják a legesélyesebbnek arra, hogy a demokraták elnökjelöltjévé válasszák.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére