Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valenciában két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket

888.hu

2021.01.19. 21:55

A koronavírus-fertőzések megfékezése érdekében két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valencia tartományban – jelentette be Ximo Puig tartományi elnök kedden.
„Sajnálatos módon az eddig alkalmazott intézkedések nem működtek, és nem folytathatjuk így. Mindannyiunknak felelősséggel részt kell vennie az intézkedések betartásában”

– fogalmazott az autonóm kormány vezetője.

A csütörtökön életbe lépő rendelkezés szerint a vendéglátóhelyek elvitelre, házhoz szállításra készíthetnek ételt, a hotelekben működő éttermek csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki.

A nem létfontosságú szolgáltatást nyújtó üzleteknek délután hat órakor be kell zárniuk, csakúgy, mint az edzőtermeknek, sportközpontoknak.

Az intézkedést az indokolja, hogy a spanyol tartományok közül Valenciában a legnagyobb az egészségügyi intézmények leterheltsége.

A kórházi kapacitások 38 százalékát fordítják a Covid-betegek ellátására, az intenzív osztályokon ez az arány 53 százalékos. Az országos átlag a kórházakban 19 százalék, az intenzív részlegeken 19,6 százalék.

A spanyol egészségügyi minisztérium keddi jelentése szerint az elmúlt 24 órában több mint 15 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak országosan, a regisztrált napi esetszám meghaladta a 34 ezret.

A tartományok közül a legmagasabb a fertőzöttek aránya Extremadurában, Murciában és Kasztília-La Manchában. Mindhárom régióban százezer emberből több mint ezren fertőzöttek. Az országos átlag 714.

Az elmúlt egy hétben 952-en hunytak el koronavírus-fertőzés következtében, a halálos áldozatok száma 54 173.

A koronavírus elleni védőoltást több mint 966 ezren kapták meg, 9340 embert már mindkét dózissal beoltottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére