Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek a hajót eltérítő migránsok ellen

Horváth Tamás

2019.03.30. 18:27

Talán mégsem volt annyira jó ötlet kalózkodni.
VALETTA, 18:27

Talán mégsem volt annyira jó ötlet kalózkodni.

Három tizenéves migráns ellen emelt vádat szombaton egy máltai bíróság, amiért szerdán Líbia partjainál eltérítettek egy török tartályhajót, amely előzőleg kimentette őket társaikkal együtt a Földközi-tengerből – közölte az MTI.

Kimentették a migránsokat a tengerből, erre azok eltérítették a hajót

2019. március 28. 08:50 Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak le a Földközi-tengeren. Az El Hiblu 1 nevű török felségjelzés alatt közlekedő hajó a napokban 108 bevándorlót vett fel a fedélzetére. Ez a hajó nem egy tipikus migránstaxi, hiszen egyrészt csak egy tanker, másrészt a nemzetközi egyezményeknek megfelelően nem Európába kezdte áthordani az illegális migránsokat, hanem Líbia felé vette az irányt, hogy ott tegye le a kimentett fekete-afrikaiakat.

Az ügyészség azt rója a terhükre, hogy megfenyegették a hajó legénységét, és arra próbálták kényszeríteni, hogy ne Líbiába vigye őket, hanem Máltára.

A vádlottak közül ketten kiskorúak, 15 és 16 évesek, a harmadik pedig 19 éves. Egyikük elefántcsontparti, a másik kettő guineai. Mindhárman tagadták bűnösségüket, a két kiskorú azt mondta magáról, hogy középiskolás, az idősebb társuk pedig elvileg szociológiát tanult az egyetemen.

A bíró elutasította az ügyvédjük kérését, hogy óvadék ellenében szabadon engedje őket. Arra hivatkozott, hogy még nem hallgatta meg a hajó kapitányát és a legénységet, másrészt pedig a vádlottak nem máltaiak.

A máltai törvények szerint a hajóeltérítés terrorizmusnak minősíthető, és héttől harminc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A tengeri incidens szerdán történt. Az El Hiblu 1 nevű, török tulajdonban lévő hajó 108 embert mentett ki a Földközi-tengerből, amikor azonban alig 10 kilométerre járt a líbiai partoktól, a migránsok átvették az irányítást a hajó felett, hogy Máltára jussanak vele. A máltai hadsereg kommandósokat küldött a hajóra, hogy helyreállítsa a rendet. Miután a tartályhajó kikötött a főváros, Valletta közelében, a máltai rendőrség őrizetbe vett 5 migránst, a lázongók hangadóit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére