Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek a chemnitzi tüntetéseket kirobbantó gyilkosság egyik feltételezett elkövetõje ellen

Forisek Ádám

2019.01.08. 21:54

A feltételezett elkövetõ a szíriai Alaa S., vélhetõen õ követte el a chemnitzi gyilkosságot.
CHEMNITZ, 21:54

A feltételezett elkövető a szíriai Alaa S., vélhetően ő követte el a chemnitzi gyilkosságot.

A Chemnitzben tavaly augusztus 26-án történt késelés demonstrációk sorozatát robbantotta ki. A gyakran erőszakossá váló tüntetések mellett nagy port kavart az a felvétel, amelyen az látható, hogy németek megtámadnak és üldözőbe vesznek két arab férfit. Ezt számos német politikus, köztük Angela Merkel kancellár is hajtóvadászatnak nevezte. Ezekről a felvételekről kiderült, hogy hírhamisítások.

A szíriai menedékkérőt Daniel Hillig megölésével vádolják, emellett gyilkossági kísérlet és testi sértés miatt is vádat emeltek ellene. A gyilkosság egy másik gyanúsítottját, az iraki Farhad A.-t még nem kerítették kézre a német hatóságok, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

A német ügyészség közölte, a nyomozás során több mint száz szemtanút kérdeztek ki, aminek segítségével a rendőrség megállapította: a késes támadás azután történt, hogy az iraki gyanúsított összeszólalkozott a német áldozattal. Alaa S. később keveredett bele a vitába.

Az ügyészség szerint úgy tűnik, a szíriai és az iraki menedékkérő is megszúrta a német férfit a karján és a mellkasán. Egy másik németet is megszúrtak, súlyos sebesüléseket okozva neki. A rendőrség mindazonáltal nem tudta megállapítani, mi váltotta ki a vitát.

Az ügyben vádat emelhetnek még egy harmadik férfi, az iraki Yousif A. ellen is. A férfit rövid időre őrizetbe helyezték, de szeptemberben elengedték, mert nem volt akkor elegendő bizonyíték ellene. Egyelőre nem világos, mennyire volt köze a történtekhez – jegyezte meg a dpa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére