Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek a BLM-tüntetők miatt otthonukat fegyverrel védő házaspár ellen

888 / MTI

2020.10.07. 09:30

Jogtalan fegyverhasználat címén kedden vádat emeltek a tüntetőkre pusztán önvédelemből fegyvert fogó házaspár ellen St. Louis városában.

Patricia és Mark McCloskey – jogászházaspár – júniusban azzal keltette fel a nemzetközi sajtó figyelmét, hogy fotón és videófelvételen rögzítették, amikor a házuk előtt elvonuló menetből többen otthonuk bejárata felé indulnak, mire ők előveszik fegyvereiket.

McCloskey szerint birtokháborítás történt, és az ajtajukat is betörték.

Nehezményezte, hogy a garázdák közül senki ellen nem emeltek vádat.
A pár a Black Lives Matter (Fekete Életek Számítanak) nevű mozgalom és szimpatizánsai által szervezett antirasszista megmozdulás résztvevőit késztette meghátrálásra.

A történtek után McCloskey-ékat augusztusban a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójára is meghívták. A koronavírus-járvány miatt személyesen nem jelentek meg, otthonukból, az interneten keresztül mondták el beszédüket. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy a tüntetők – akiket csőcseléknek neveztek – tönkre akarják tenni az amerikai városokat.

A vádesküdtszék a jogtalan fegyverhasználat mellett bizonyíték meghamisítása miatt emelt vádat ellenük.
A vádemelés előtt Mark McCloskey újságíróknak azt mondta: a St. Louis városát irányító baloldali-demokrata párti önkormányzat üldözi őket.

Mike Parson, Missouri állam republikánus kormányzója már a nyáron azt ígérte: ha esetleg büntetést szabnak ki a házaspárra, ő azonnali kegyelemben részesíti őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére