Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Václav Klaus: a csehek Brüsszellel szemben tiltakoztak

Bertha László

2017.10.28. 20:38

A volt cseh köztársasági elnök szerint Andrej Babis és az ANO gyõzelme nem okozott meglepetést, az emberek ugyanis elégedetlenek a mostani folyamatokkal.
PRÁGA, 20:38

A volt cseh köztársasági elnök szerint Andrej Babis és az ANO győzelme nem okozott meglepetést, az emberek ugyanis elégedetlenek a mostani folyamatokkal.

Václav Klaus a cseh parlamenti választásokat követően a Junge Freiheit című német lap hasábjain fejtette ki álláspontját. A volt államfő úgy látja, a tradicionális pártoknak teljes kudarc a választások eredménye, különösképpen a szociáldemokraták számára.

Klaus szerint a csehek egyértelmű elégedetlenségüknek adtak hangot annak kapcsán, amerre az ország és az Európai Unió tart. Mindezt jelzi, hogy a nyíltan Brüsszel-párti formációk – melyek be akarták vezetni az eurót, illetve az EU magjához kívántak csatlakozni – a szavazatok mindössze 5-7 százalékát szerezték meg. Ezzel szemben jó eredményt értek el azok a pártok,

melyek nem féltek kiállni a cseh érdekekért, és elutasítottak a progresszív, baloldali politikát, amit a Nyugat ránk akar kényszeríteni.”

Az egykori államfő szerint Babis győzelme nem jelenti a demokrácia végét, ahogyan azt néhány kritikus állítja. Václav Klaus úgy véli, az eredmény több volt, mint a belpolitikai helyzet bírálata:

 ez egy egyértelmű tiltakozás volt az EU fejlődési irányával szemben...”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére