Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

V4NA: a terrorizmust élteti egy nemzetközi iszlamista szervezet alapítója

V4NA, 888.hu

2020.08.28. 20:32

Kiakasztotta a franciákat egy iszlamista „jótékonysági” szervezet, a BarakaCity alapítójának Twitter bejegyzése, amely szerint a mártírhalál a legszebb dolog egy hívő életében. Az iszlamista férfi ezzel sokak szerint nyíltan buzdít a terrorizmusra egy olyan országban, ahol az utóbbi időben több ilyen jellegű támadás is történt – számolt be róla a V4NA.

„Sokaknál kiverte a biztosítékot a BarakaCity nemzetközi iszlamista nonprofit szervezet alapítója, Idriss Sihamedi, mivel azt írta a Twitteren, hogy vértanúként meghalni a legszebb dolog egy igaz hívő életében és kötelessége az elnyomás és az igazságtalanság elleni küzdelem”, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Zineb El Rhazoui francia újságíró szerint az üzenet egyértelműen a terrorizmust élteti, számára felháborító, hogy egy francia törvények szerint működő szervezet elnöke a terrorizmust támogassa a Twitteren.

 

A bejegyzésen felháborodott Raphaël Enthoven francia filozófus, rádiós személyiség is, aki szerint a bejegyzés szerint nyílt felhívás a bűnözésre és egy esetleges következő iszlamista támadásra.

 

Az iszlamista terrorcselekményekről a Le Parisien francia napilap megbízásából a Francia Alapítvány a Politikai Megújulásért tavaly készített felmérést. Az adatokból kiderül, hogy 1979 óta több mint 80 országban összesen több mint 33 000 iszlamista terrortámadást hajtottak végre, melyekben 167 ezernél is több ember halt meg. A franciaországi merényletek 59 százalékát 2012 és 2019 között követték el, a statista.com adatai szerint az országban 2012 óta 263 embert öltek meg a terroristák, az áldozatok többsége civil volt. A legtragikusabb év 2015 volt, ekkor összesen 150 fő hunyt el Franciaországban a terroristák keze által.

Idriss Sihamedi kijelentéséhez hasonlóan nagy port kavart az a Twitteren felbukkant videofelvétel is, amelyen egy iszlamista prédikátor arról beszél, hogy az az ember, aki drogot árul, alkoholt iszik, gyilkol vagy gyermekeket erőszakol meg, Allah szemében sokkal jobb ember, mint az, aki nem imádkozik.

 

A kijelentésen még maguk a muszlim vallásúak is felháborodtak, a Les Frères Musulmans en province du Frankistan feltette a Twitteren a kérdést, hogy ezek szerint Allah megbocsátja a gyilkosságot vagy egy gyermek ellen elkövetett erőszakot, ha utána imádkozunk?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére