Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzenetben rúgták ki, mert szólt, hogy meghackelhető a választási rendszer Oregonban

B. E.

2020.11.12. 15:30

Régi szoftvert használnak, amelyet már annak fejlesztői sem támogatnak, de hiába hívta fel a figyelmet erre Stephen Trout, az oregoni választási iroda igazgatója. Csütörtökön tudta meg egy üzenetből, hogy többé nem számítanak a munkájára, miközben az általa vezetett részlegen még javában számolták a szavazatokat a két nappal azelőtti választást követően.

 

Üzenetben rúgták ki az oregoni választási iroda vezetőjét, miután jelentette, hogy problémák vannak az állam elavult és sebezhető választási rendszerével – tudósított a Washington Times és más hírportálok is.

Beverly Clarno, a Kate Brown demokrata kormányzó által kinevezett republikánus államtitkár pénteken jelentette be egy – Oregon állam 36 megyei tisztviselőjének és választási hivatalnokának címzett – üzenetben, hogy

egyébként ma van Steve Trout utolsó napja az ügynökségnél”.

 

Mindenki döbbenten olvasta a hírt az irodákban. Steve Druckenmiller, Linn megye veterán tisztviselője azt nyilatkozta, hogy Clarno döntése és annak bejelentési módja „veszélyes volt, és nagyon megfontolatlan”.

Druckenmiller szerint a biztonsági probléma az, hogy nagyon könnyen támadható egy olyan szoftver, amelyet már a saját fejlesztője sem támogat.

Még a saját otthoni laptopomon sem használnék ilyet”

– közölte.

„Még nem zárult le a választási folyamat. Még folynak az egyeztetések, próbáljuk megoldani az olyan súlyos problémákat mint például az olyan szavazókkal való kommunikáció, akik nem írták alá a szavazólapjukat” – ismertette Druckenmiller.

Újra kell majd számolnunk a szavazatokat, és ehhez hasonló dolgok. Egyáltalán nem érti (Clarno), hogy hogyan működik egy választási folyamat.”

Clarno irodája nem siette el a választ...


A kirúgott Trout november másodikán küldött egy e-mailt mind a demokrata, mind a republikánus jelöltnek, akik Clarno pozíciójáért szálltak versenybe (Clarno nem indult a választáson), amelyben részletezte az államtitkári irodában felfedezett internetes technikai hibákat és lehetséges szerverproblémákat.

Azt is megírta, hogy 11,7 millió dollár állami (szövetségi) pénzt költöttek el engedély nélkül az államban Clarno hivatali ideje alatt, amit december 31-ig vissza kell téríteni, ugyanis

abból egy fillér kiadást nem hagyott jóvá a tagállam parlamentje.

Ezt a pénzt úgy költötték el valamire, hogy az oregoni központi szavazatregisztráló rendszer olyan régi, hogy a Microsoft már nem is támogatja a Windows 2008-at, amellyel kompatibilis.


Trout kifogásolta azt is, hogy a rendszer modernizálásával kapcsolatos fejlesztésekről októberben tárgyalt volna a parlament, azonban

Clarno megállította ezt a folyamatot, anélkül hogy egyeztetett volna bárkivel,

legyen az megyei vezető vagy Trout, a választási iroda vezetője.

Trout állítása szerint többen is próbáltak figyelmeztetni, hogy a választásért felelős technika elavult, és meg kellene előzni, hogy Oregonban a gyenge rendszert meghackeljék, de ezeket mind figyelmen kívül hagyták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére