Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ütős képpel üzen Trump a vádemelés után

Ányos Miklós

2019.12.19. 21:08

Ütős fotóval jelentkezett Trump elnök az impeachment demokraták általi megszavazása után. Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője pedig kiállt az elnök mellett.

Az impeachment alkotmányjogi felelősségre vonási eljárást a demokraták kezdeményezték, melyben konkrét bizonyíték nélküli vádakat fogalmaztak meg és tegnap a képviselőházban meg is szavazták azt. Trump elnök boszorkányüldözésnek nevezte az eljárás kiharcolását és a demokraták tevékenységét. A szavazásra válaszul Trump egyértelműen üzent a Twitter-oldalán a választóinak és az összes amerikai polgárnak:

Valójában nem engem akarnak, hanem titeket! Én csak útban vagyok nekik!

A Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megszavazása a képviselőház részéről „a lehető legtisztességtelenebb eljárás volt” – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője csütörtökön a szenátusban mondott beszédében.

A politikus hangsúlyozta, hogy a képviselőházi döntés után a szenátusban tartandó per során tisztázzák és felmentik majd az elnököt a vádak alól.

Nem lehetne egyértelműbb, hogy mely döntés felel meg annak a stabilizáló és intézménymegőrző szerepnek, amiért az Egyesült Államok szenátusát létrehozták, és mely döntés árulná el

– mondta McConnell.

A kentuckyi szenátor nemcsak a lehető legtisztességtelenebbnek, hanem a modern kori amerikai történelem legkevésbé alapos és legelsietettebb impeachment-eljárásának is minősítette Donald Trump alkotmányos felelősségre vonását. Álláspontja szerint az elnök ellen felhozott vádak nem felelnek meg a nagy fokú bűncselekmény vagy a vétség alkotmányos kritériumainak, és a ház szerinte csak egyszerűen egy politikai ellenfelet von felelősségre. Mint fogalmazott, a képviselőház azért szavazta meg az impeachmentet, mert nem ért egyet az elnök egyik lépésével. A szenátor ezzel feltételezhetően arra utalt, hogy Donald Trump vizsgálatot szorgalmazott Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknél a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden volt alelnök és a fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben.

McConnell azzal vádolta meg Nancy Pelosi demokrata párti házelnököt, hogy fél átküldeni hitvány munkájuk termékét, azaz az impeachment eljárás vádpontjait a szenátusnak. A házelnök ugyanis már a csütörtökre virradóra lezajlott voksolás utáni sajtótájékoztatóján, majd csütörtök reggel újságíróknak ismételten kijelentette, hogy egyelőre nem tudja, mikor küldi meg a felsőháznak a Donald Trump ellen megfogalmazott vádpontokat.

Csütörtök reggeli beszédében Mitch McConnell kijelentette, a demokrata többségű képviselőház hagyta, hogy az elnök elleni pártos dühe mérgező új precedenst hozzon létre, amely még sokáig visszhangzik majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére