Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Utolsó kampánykörútjára indult Trump elnök

Ányos Miklós

2020.11.01. 19:30

Két nappal az elnökválasztás előtt, vasárnap utolsó kampánykörútjára indult Donald Trump amerikai elnök, hogy legyőzze demokrata párti kihívóját, Joe Bident.

Az újraválasztáshoz vezető szűk ösvényen Trump az úgynevezett „billegő államokba” látogat, amelyek döntő szerepet játszhatnak abban, hogy maradhat-e még négy évig a Fehér Házban.

Biden országos előnye a republikánus elnök előtt viszonylag stabil maradt az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány okozta közegészségügyi válság miatt. A legutóbbi – október 27–29-i – Reuters/Ipsos-felmérés szerint Biden 51 százalékkal vezet, míg Trump 43 százalékon áll.

Trump azonban továbbra is elegendő ütközőállamban áll közel Bidenhez ahhoz, hogy megnyerje a második mandátumához szükséges 270 elektori szavazatot. A Reuters/Ipsos felmérései szerint éles a verseny Floridában, Észak-Karolinában és Arizonában.

Biden, akit Trumpnak a világjárványra adott válaszát helyezte választási kampánya középpontjába, vasárnap Pennsylvaniában kampányol, ahol eldőlhet a választás.

Vasárnap és hétfőn Trump 10 kampánygyűlést tart – naponta ötöt. Vasárnap Michiganben, Iowában, Észak-Karolinában és Floridában találkozik a választókkal. Hétfőn pedig a tervek szerint Észak-Karolinában, Pensylvaniában és Wisconsinban, illetve kétszer Michiganban tart kampányrendezvényt.

A kétnapos kampánykörút hétfő este ér véget, a michigani Grand Rapidsban, ahol Trump 2016-ban is befejezte kampányát. Négy éve sikerült elhódítania az évtizedek óta a demokratákra szavazó Michigant, Pennsylvaniát és Winsconsint.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére