Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós zászlót akarnak a nemzeti címerek helyére

Pörge Béla

2017.02.03. 09:28

Az európai bürokraták a hátsó ajtón, kis lépésekkel próbálják meg az unió polgáraira erõltetni az Európai Egyesült Államokat.
STRASBOURG, 09:28

Az európai bürokraták a hátsó ajtón, kis lépésekkel próbálják meg az unió polgáraira erőltetni az Európai Egyesült Államokat.

Az erőltetett integráció egy szimbolikus, de egyáltalán nem jelentéktelen lépését próbálja meg szépen, csendben átnyomni az EU. A Daily Mail cikke szerint ismét megpróbálkoznának a 2011-ben egyszer már bedobott ötlettel.

A nagyobb sporteseményeken a nemzeti jelképek mellett az EU zászlaját is fel kellene tüntetni a csapatok mezén, ugyanakkora felületen, mint a nemzeti jelképeket.

A tervezetet az Európai Parlament kultúráért és oktatásért felelős bizottsága készítette, "A sportpolitika integrált megközelítése" címen. Az EP csütörtökön elsöprő többséggel elfogadta a tervezetet.

Ez persze nem jelent semmit, hiszen az EU-ról beszélünk, egyelőre ott tart a dolog, hogy a végrehajtó szerveknek elküldték megfontolásra.

Az indoklás szerint a sportesemények kiváló lehetőséget biztosítanak a pozitív értékek népszerűsítésére.

Az Európai Unió zászlaja 1985-ben nyerte el jelenlegi formáját. Hivatalosan az európai egységet, a szolidaritást és a harmóniát szimbolizálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére