Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ultimátum Olaszországban

Nagy Gábor

2018.05.07. 22:58

Sergio Mattarella államfõ hétfõ este lépett: vagy bizalmat szavaznak a parlamenti pártok egy "semleges" kormánynak, vagy nyáron, legkésõbb õsszel új választások lesznek Olaszországban.
RÓMA, 22:58

Sergio Mattarella államfő hétfő este lépett: vagy bizalmat szavaznak a parlamenti pártok egy "semleges" kormánynak, vagy nyáron, legkésőbb ősszel új választások lesznek Olaszországban.

Két hónappal az olaszországi parlamenti választások után sajtótájékoztatót tartott Sergio Mattarella. Ezen az olasz államfő szakértői kormány felállítására tett javaslatot. Mattarella elképzelései szerint az újonnan felálló kormány decemberig lenne hivatalban, s feladatai közt lenne a 2019-es költségvetés elfogadása és az új választási törvény kidolgozása.

Sergio Mattarella kijelentette, nem lehet tovább várni, Olaszországnak teljes hatáskörű kormányra van szüksége. Példaként a júniusi európai uniós csúcson való részvételt említette, amelyen a római kormánynak Olaszország érdekeit kell képviselnie, többek között a migrációt és a következő hét év költségvetését érintő kérdésekben. Az államfő hozzátette, hogy a Paolo Gentiloni vezette ügyvivői kormány sem maradhat tovább a helyén, mivel elvégezte munkáját, és az új parlamentben nem rendelkezik többséggel. Az államfő leszögezte, a szakértői kormány tagjai nem vehetnek részt a következő választásokon.

Feltételezések szerint a szakértői kormány miniszterelnökét és tagjait az államfő már kedden megnevezheti.

Olaszországban március 4-én tartottak parlamenti választásokat, amelyet a Liga vezette jobboldali pártszövetség nyert meg az Öt Csillag Mozgalom és a baloldali Demokrata Párt előtt, de egyiküknek sincs a kormányzáshoz elegendő többsége, a koalíciós tárgyalások pedig nem vezettek eredményre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére