Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában megint rohamosan terjed a járvány, az oltási kampány nem elég gyors

MTI - 888.hu

2021.03.10. 14:00

Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, szerda délelőtti közlés szerint az elmúlt 24 órában közel 6400 új beteget jegyeztek fel, ami csaknem kétszerese az előző napinak, és ismét kiugróan sokan, kétszáznál többen haltak bele a betegségbe.

 

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 6377 új esettel 1 416 438-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ez több mint háromezerrel haladja meg az előző napi adatot. Az elhunytak száma 219-cel, 27 423-ra emelkedett. Eddig 1 204 916-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma csaknem 500-zal nőtt, 184 099-re.

Az elmúlt napon 1904 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, míg a múlt héten több napon át háromezer fölött volt a számuk. Az új betegek egytizedét, 644-et, a fővárosban, Kijevben regisztrálták.

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint kissé gyorsult az oltási kampány, az előző napon 4362 embert oltottak be, velük együtt

mostanáig 23 480-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke ugyanakkor egy Facebook-bejegyzésében kijelentette: az oltási kampány háromszor lassabban zajlik, mint ahogy azt az egészségügyi minisztérium tervezte. Emlékeztetett arra, hogy különösen a nyugati országrészben rossz a járványhelyzet. Ivano-Frankivszk megyében például

teljesen telítődött tíz, Covid-betegek ellátására kijelölt egészségügyi intézmény.

Raduckij hangsúlyozta, hogy a járványt csak kollektív immunitással lehet megfékezni, ez pedig úgy érhető el, ha a lakosság többsége megkapja a vakcinát. Az oltási kampány lassúságát azzal magyarázta, hogy kezdetben kevés volt az oltásokat végző mobil brigád, egyes régiókban csupán egy-kettő dolgozott. Majd hozzátette, hogy ma már 130 mobil oltócsapat van, és az egészségügyi tárca ígérete szerint a hét végre 200-at állítanak fel.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) hétvégén közzétett felmérése ugyanakkor azt mutatta, hogy az ukránok mindössze 24,1 százaléka kész beoltatni magát a koronavírus ellen, 60,2 százalékuk elutasító választ adott.

Ukrajnában február 24-én kezdődött az oltási kampány, és egyelőre egyfajta oltóanyaggal rendelkezik az ország: az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcinával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére