Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában már megint összeverekedtek a parlamenti képviselõk

888.hu

2018.12.21. 07:38

Kárpátaljai lapok beszámolói szerint Ukrajnában is zajlanak az események. Az ottani tordaibencék és kunhalmiágnesek pedig ököllel szereznek érvényt szavaiknak. Pontosabban azzal próbálnának, de a végén úgyis tömegverekedéssé züllesztik a törvényhozást.
KIJEV, 7:38

Kárpátaljai lapok beszámolói szerint Ukrajnában is zajlanak az események. Az ottani tordaibencék és kunhalmiágnesek pedig ököllel szereznek érvényt szavaiknak. Pontosabban azzal próbálnának, de a végén úgyis tömegverekedéssé züllesztik a törvényhozást.

Az ukrán parlament törvénymódosítást fogadott el csütörtökön, amelynek érelmében az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű maradó “szárnyának” meg kell változtatnia a nevét, miután létrejött az új egységes és Oroszországtól független nemzeti ortodox egyháza az országnak. A szavazás után verekedés tört ki a képviselők között az ülésteremben.

Az új törvény értelmében az Ukrajnában agresszor államnak minősített Oroszországgal egységben – vagy alárendeltségben – álló ukrajnai egyház nem nevezheti magát ukrán egyháznak, hanem csakis orosznak. Ugyanakkor az elnevezését maga választhatja meg, hívhatja magát ukrajnai orosz ortodox egyháznak vagy kijevi orosz ortodox egyháznak, harkivinak, és így tovább. Csak annyiban lesz korlátozva a működése, hogy nem tevékenykedhet katonai alakulatoknál és a kelet-ukrajnai frontvonal mentén – fejtette ki az indítványt ismertetve Olekszandr Brihinyec kormánypárti képviselő.

Az előterjesztést a 450 fős törvényhozás 240 képviselője szavazta meg. Nem támogatta viszont az oroszbarát, a Majdan-tüntetések nyomán megbukott és Oroszországba menekült Viktor Janukovics exelnök egykori hívei által létrehozott Ellenzéki Blokk teljes frakciója.

Utóbbiak és kormánypárti képviselők között a szavazás után tömegverekedésig fajultak az indulatok.

Nesztor Sufrics, az Ellenzéki Blokk képviselője előrement, és az elnöki emelvény előtti szószékről letépte a Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasaként ismert Viktor Medvedcsuk ukrán politikust rácsok mögött ábrázoló, bebörtönzését követelő plakátot, ami miatt néhány kormánypárti és független képviselő rátámadt. Ekkor Sufricsnak frakciótársai siettek a védelmére, és ez torkollott tömegverekedésbe.

A parlament határozata után a Moszkvához hű maradt ukrán ortodox egyházi szervezet közleményben fejezte ki abbéli aggodalmát, hogy az elfogadott jogszabály erőszakos cselekményeket válthat ki az egyházzal szemben, valamint sérti a lelkiismereti és vallási szabadságra vonatkozó alkotmányos jogokat.

Mindezek fejében a Moszkvához hű ortodox ukrán egyházi szervezet kijelentette, hogy nem ismeri el az önálló ukrán ortodox egyházat, hanem egyedül magát tekinti legitim ortodox egyháznak Ukrajnában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére