Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna sosem szerzi vissza a Krímet

888.hu

2016.03.18. 18:38

Putyin megszerezte, és meg is fogja tartani. Az EU ellenzi, így nem mondott le Ukrajna területi egységének a visszaállításáról.

Két éve, 2014 március 18-án egyesült újra Oroszország és a Krím félsziget, ennek apropóján pénteken nagy ünnepséget rendeznek Moszkvában. Az unió sem hagyta szó nélkül az évfordulót, az EU külügyi főképviselője közleményben szállt szembe Putyinnal. 

Híd köti össze Oroszországgal

Történelmi küldetésnek nevezte a Krímet az orosz szárazfölddel - Ukrajna elkerülésével - összekötő híd megépítését Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken.

A szavazók 96,77%-a úgy döntött, hogy a félsziget és Szevasztopol város egyesüljön újra Oroszországgal. Az Európai Unió, köztük Magyarország, nem ismeri el a népszavazás eredményét.

A Kercsi-szoroson átvezető híd 2018-ra készül el, teljes hossza eléri a 19 kilométert. A négysávos autóúttal párhuzamosan vasúti összeköttetés is épül. Vlagyimir Putyin orosz elnök a helyszínen tekintette meg a híd építését, a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülésének második évfordulóján.

Putyin egyebek között azért nevezte történelmi küldetésnek a híd megépítését, mert - mint mondta - annak létrehozását már 1910-ben II. Miklós cár idején, és 1930-ban a szovjet korszakban is eltervezték, de az elképzeléseket a két világháború meghiúsította. A Krím náci megszállói megkezdték egy állandó átkelő megépítését, amit a szovjet hadvezetés szándékosan nem bombáztatott.1943-ban Adolf Hitler személyesen megbízást adott egy három mérföldes vasúti és közúti híd tervezésére, melyet Speer létrehozott. Hitler remélte,  a híd megépülése segítség a Szovjetunió legyőzéséhez. A háború után ideiglenes hidat vertek itt, amit jégzajlás pusztított el. 

Oroszország leendő leghosszabb, 19 kilométeresre tervezett hídjának építési munkálatait Putyin elnök is megtekintette. Az orosz elnök a Krím orosz annektálásáról - a hivatalos orosz szóhasználat szerint az "újraegyesítésről", vagy a félszigetnek "az anyaországhoz történő visszatéréséről" - szóló szerződés Kreml-beli aláírásának második évfordulóján szerte Oroszországban ünnepi megemlékezéseket tartottak.

Több milliárdot invesztáltak Krímbe

Krímben eddig 72 milliárd rubel (mintegy 1 milliárd dollár) értékben 63 beruházási megállapodás született és 120 milliárd rubel (csaknem 1,8 milliárd dollár) értékben további 83 projekt áll előkészületben.

Így énekelték az orosz himnuszt

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére