Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna már vizet sem ad a szakadároknak

888.hu

2018.01.30. 23:38

A kelet-ukrajnai Luhanszk megyei elektromos mûvek kedden leállította az áramszolgáltatást annak a vízszivattyú-állomásnak, amely javarészt a szakadár luhanszki területet látja el ivóvízzel.
KIJEV, 23:38

A kelet-ukrajnai Luhanszk megyei elektromos művek kedden leállította az áramszolgáltatást annak a vízszivattyú-állomásnak, amely javarészt a szakadár luhanszki területet látja el ivóvízzel.

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint a vízellátás leállítása érinti a mintegy félmillió lakosú, szakadár ellenőrzés alatt lévő Luhanszk városát is.

A megyei elektromos művek közlése szerint a Popasznai csatornából vizet kinyerő szivattyúállomás 90 százalékban a szakadár területet látja el vízzel. Az önkényesen kikiáltott Luhanszki Népköztársaság azonban 2015 nyara óta folyamatosan halmozza tartozását az energetikai vállalat felé. Az adósság mostanra elérte a 173 millió hrivnyát, azaz több mint másfél milliárd forintot.

A társaság a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében kitért arra, hogy csak tavaly decemberben a szivattyúállomás 8,8 millió hrivnya (78 millió forint) értékben fogyasztott áramot, viszont csak mintegy négymillió hrivnyát (35,6 millió forint) fizetett ki eddig. A tavalyi év egészét tekintve több mint 95 millió hrivnya (847 millió forint) árú energiát fogyasztott el, azonban a vállalatnak a Luhanszk megyei fogyasztók ennek alig több mint a felét, azaz 52,5 millió hrivnyát (468 millió forintot) fizettek ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére