Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna ismét nem engedett be egy orosz énekest, ezért az egész koncerten a közönség énekelt

Bokor Gábor

2017.07.02. 18:58

Nem léphetett fel Kijevben az Atlas Weekend elnevezésû könnyûzenei fesztiválon a Delfin mûvésznéven ismert orosz énekes, ezért a közönség énekelte helyette a dalait karaoke változatban.
KIJEV, 18:58

Nem léphetett fel Kijevben az Atlas Weekend elnevezésű könnyűzenei fesztiválon a Delfin művésznéven ismert orosz énekes, ezért a közönség énekelte helyette a dalait karaoke változatban.

Andrej Liszikov, azaz Delfin szombaton lépett volna fel Kijevben, azonban mivel korábban már egyszer meglátogatta a Krímet, az ukrán szabályok szerint nem utazhatott be, nem is engedték át a határon.

Az ukránoknak nem ez az első hasonló húzása, az idén Kijevben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválra a kerekesszékes orosz versenyzőt, Julija Szamojlovát nem engedték be. 

A főként alternatív rock- és rapműfajokban éneklő, illetve dalszövegeket író művész, aki a kilencvenes években egy hiphoptrió tagjaként vált ismertté megértően nyilatkozott arról, hogy az ukrán hatóságok megtiltották neki a beutazást. 

Jártam a Krímben, így nem engedtek Kijevbe utazni. Van egy ilyen törvény és ezt teljesítették. Ennyi"

– kommentálta a történéseket a zenész a Facebook-oldalán.

Mivel a zenekar többi tagja mivel átjutott a határon, lejátszotta a számokat, ám nem volt ének, így egy óriáskivetítőn lehetett látni a dalszöveget, amit a közönség énekelt a frontember helyett.

Vjacseszlav Kirilenko ukrán miniszterelnök-helyettes a Twitteren dicsekedett arról, hogy két nap alatt hét orosz énekesnek tiltották meg az ukrán hatóságok a beutazást Ukrajna területére. 

Najk Borzov, orosz énekes szerint bosszantó, hogy bizonyos politikusok megfeledkeztek az emberekről, akiket képviselnek és még saját állampolgáraik zenei életébe is beavatkoznak.

Remélem, ez a helyzet hamarosan megváltozik, és a zene ismét nem ismer majd határokat"

– fogalmazott az énekes. 

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére