Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna csak a kezdet, Putyin egy „új világrendet” próbál létrehozni

888.hu

2022.02.27. 17:30

Erről Matas Maldeikis litván politikus beszélt a Breitbart Londonnak adott exkluzív interjújában.

 

A politikus arra figyelmeztetett, hogy Oroszország ukrajnai inváziója csak az első lépés a nemzetközi rend felborítására irányuló tervben.

Putyin Kínával együtt megpróbál létrehozni egy „új világrendet”, amelyben a világ szabályait Pekingben és Moszkvában hozzák létre. Ukrajna csak egy része ennek a tervnek”

– nyilatkozott Maldeikis.

 

 

A litván képviselő szerint Hszi Csin-ping támogatásáért cserébe Oroszország ukrán búzát szállítana Kínába, amely az elmúlt években jelentős élelmiszerhiánnyal küzd.

 

Maldeikis jóslata értelmében, ha Ukrajna elesik, Vlagyimir Putyin azonnal tovább nyomul és megpróbál más volt szovjet államokat, például Moldovát és Grúziát elfoglalni, majd „öt-hét éven belül” ismét próbára teszi a NATO-t, és a balti államokra tör, köztük Maldeikis hazájára, Litvániára, amely a NATO és az EU tagja.

Putyin azt fogja mondani az USA elnökének– bárki is lesz akkor az államfő –, hogy adja át neki a Baltikumot, különben atomfegyvereket fog bevetni Európa és Amerika ellen. Az elnöknek akkor majd el kell döntenie, hogy átadja-e a Baltikumot”

– vizionálta a képviselő a Breitbart Londonnak.

 

 

Végezetül Maldeikis megjegyezte, hogy az ukrajnai helyzetnek nagy jelentősége van Tajvan jövője szempontjából is.

Hazája, Litvánia elhúzódó diplomáciai és pénzügyi csatát vív a kommunista Kínával, miután tavaly nyáron de facto tajvani nagykövetséget nyitottak Vilniusban. Azóta Peking blokádot vezetett be a litván termékek behozatalára, sőt, blokkolta a litván alkatrészekből készült termékeket is, ami komoly terhet ró a litván és a német iparra.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére