Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újraindít a francia kormány télen egy széntüzelésű erőművet az energiaválság miatt

888.hu

2022.06.28. 18:40

Céljuk ezzel, hogy jobban át tudják vészelni az energiabiztonság hiányát, amely részben az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések miatt alakult ki. Na de mi lesz a környezet- és klímavédelemmel?

 

A Saint-Avold újraindításáról szóló bejelentés nem sokkal azután történt meg, hogy három nagy franciaországi energiaipari vállalat vezetője – az Engie, az EDF és a TotalEnergies – is arra figyelmeztetett, hogy a lakosságnak „azonnal” vissza kell fognia az energiafelhasználást, hogy a hatóságok jobban tudják kezelni az energiabiztonságot.

 

 

Az RTL műsorszolgáltató szerint a tisztviselők azt mondták, hogy a széntüzelésű erőművet „csak elővigyázatosságból, az ukrán helyzetre való tekintettel” helyezik újra üzembe.

A Le Figaro eközben azt írja, hogy a tisztviselők azt mondták, hogy az erőmű újraindításának tervébe úgynevezett „környezetvédelmi kompenzációt” is beépítenek. Ennek eredményeként az üzem üzemeltetője az újranyitás részeként

 

olyan erdőtelepítésekbe fog bocsátkozni, mellyel ki tudja elégíteni a zöld igényeket is.

 

Nemrégen a klímaharcos Németország is bejelentette, hogy felpörgeti saját széntüzelési kapacitásait, hogy jobban megbirkózzon a jelenlegi energiaválsággal.

 

A gázfogyasztás csökkentése érdekében kevesebb gázt kell felhasználni az áramtermeléshez. Helyette többet kell majd szénerőműveket használni.”

– mondta Robert Habeck.

A tisztviselő azonban továbbra is kitartott amellett, hogy Németország atomerőműveit – amelyek közül az utolsó hármat az év végéig le kell állítani – nem fogják felhasználni az energiaellátási problémák ellensúlyozására, annak ellenére, hogy minden oldalról azt követelik, hogy Németország tartsa őket üzemben.

 

 

A helyzet annyira rossz, hogy még az EU tisztviselői is arra szólítják fel Németországot, hogy továbbra is használják az erőműveiket.

 

Németországban még mindig három atomerőmű üzemel, ez a villamosenergia-fogyasztás 25%-ának felel meg.”

– jelentette Thierry Breton. Úgy gondolja, hogy a leállítást érdemes lenne megfontolni, és talán 1–2 évig még folytatnák az üzemelésüket, hogy túl legyenek a problémákon.

 

Thierry Breton (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére