Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra tanítani fogják Hitler Mein Kampfját

Tóth Dalma

2017.04.15. 20:28

Az iskolákban fogják tanítani Hitler életét és a náci kiáltványt Japánban.
TOKIÓ, 19:58

Az iskolákban fogják tanítani Hitler életét és a náci kiáltványt Japánban.

Japánban tanagyag lesz az iskolákban a Mein Kampf. A kormány ezzel azt szeretné bemutatni a diákoknak, hogy a faji gyűlölet hova vezethet – írja az RT.

Néhány héttel ezelőtt fogadták el, hogy a "Császári leirat az oktatásról" című dokumentumot is újra tanítani fogják a Mein Kampfhoz hasonló célból. 

Az 1890-es „Császári leirat az oktatásról" a konfuciánus etikára építve a hagyományos japán erényeket nevezte meg a legfontosabb alapelveknek az oktatás és nevelés számára (ezek az alattvalói hűség, a fiúi tisztelet, a harmóniára való törekvés, a szerény és mértékletes magaviselet, a szorgalmas tanulás és munkavégzés, az erkölcsös élet, a törvények tisztelete, a haza iránti önfeláldozó szeretet).

A történészek szerint a rendelet – ami a Japán Birodalom iránti patriotizmusra és a lojalitásra fókuszál – volt az elsődleges forrása az engedelmességnek és az erkölcsi bizonyosságnak, amik elősegítették a militarizmus felemelkedését Japánban. A japán hadsereg egészen a II. világháború végéig hírhedt volt fanatizmusáról, a hadifoglyokkal és civilekkel szembeni brutalitásáról. 

A Japán Birodalom irányadó elveit minden iskolában kötelezően tanították. A gyerekeknek időről időre fejből is fel kellett  mondaniuk a tanultakat. A II. világháború után az amerikaiak megtiltották az írás iskolákban való oktatását.

A Császári leirat utoljára akkor került a figyelem középpontjába, amikor egy videóban 3-5 év körüli kisgyerekek mondták fel az osakai óvodában a hosszú dokumentumot. A videó heves vitákat váltott ki a japánok között és felidegesítették vele a kínaiakat is. Kína sokat szenvedett a japán birodalmi erők miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére