Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra szigorítanak a belgák

888.hu

2021.10.27. 08:00

A belga kormány szigorította a koronavírus terjedése miatt hozott intézkedéseket, és országszerte QR-kódokat vezetnek be az éttermekbe, szórakozóhelyekre és sportlétesítményekbe való belépéshez.

 

Az új intézkedéseket Alexander De Croo belga miniszterelnök jelentette be kedd este a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó szövetségi koordinációs bizottság rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatón.

A fertőzések számának ugrásszerű növekedése észlelhető, az elmúlt héten 70 százalékos emelkedést tapasztaltunk, és naponta átlagosan 5300 új esetet regisztrálnak. Ha nem lenne védőoltás, a kórházainkban katasztrofális lenne a helyzet. Ilyen körülmények között szükség van az intézkedések szövetségi szintű megszilárdítására”

– mondta a miniszterelnök.

De Croo hangsúlyozta, hogy a védőoltás továbbra is

nagyon hatékony eszköz a világjárvány elleni küzdelemben – 70 százalékkal csökkenti a kórházi kezelések számát, és 90 százalékkal a halálesetekét”.

Az elmúlt héten Belgiumban a koronavírussal fertőzött betegek napi kórházi felvételeinek száma átlagosan 56 százalékkal, 115-re emelkedett, a haláleseteké pedig 13 százalékkal, napi 13-ra nőtt.

A legfontosabb új járványvédelmi intézkedés a QR-kódok országos bevezetése, amely gyakorlat korábban csak a brüsszeli szövetségi régióban volt érvényben. Az országban Brüsszelben a legalacsonyabb az átoltottsági arány, a felnőtt lakosság 67 százaléka van teljesen beoltva.

November 1-jétől ezeket az elektronikus engedélyeket, védettségi igazolványokat a déli, francia nyelvű Vallóniában és az északi, holland nyelvű Flandriában is kérik majd. A belgák csak akkor mehetnek éttermekbe, koncerttermekbe, mozikba, színházakba és sportcsarnokokba, illetve látogathatják meg a kórházi betegeket, ha legalább két héttel előtte két adag vakcinát kaptak, ha az elmúlt hat hónapban volt Covid-19-oltásuk, vagy ha az elmúlt 72 órában PCR-tesztet végeztek, és az negatív lett.

Flandriában, amelynek hatóságai eltörölték a maszkviselési kötelezettséget, mostantól a belső terekben ismét kötelező lesz a maszkhasználat.

Az egész országban szigorítják a maszkviselés ellenőrzését.

Minden munkahelynek azt javasolták, hogy alkalmazottaikat állítsák át távmunkára, bár ezt egyelőre nem tették kötelezővé. A hatóságok megjegyezték, hogy Brüsszel még nem fontolgatja a zárlat ismételt bevezetését, de figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére