Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra lobog Erdély történelmi zászlaja Nagyváradon

Sümeghi Lóránt

2017.04.20. 18:58

Kitûzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tõkés László EP-képviselõ, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.
NAGYVÁRAD, 18:58

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.

A politikus sajtóirodája által kiadott közlemény szerint a zászlót a déli harangszó felhangzásakor tűzték ki a már ott levő magyar és román forradalmi zászlók, valamint az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé. Tőkés – aki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak is elnöke – kifejtette,

a zászlók a demokrácia, a szabadság és az egység üzenetét közvetítik, a magyarok és a románok, a székelyek és a partiumiak összetartozását, illetve egyedi és közös, sajátos és egyetemes identitásukat, értékeiket hivatottak megjeleníteni." 

Az Erdély-zászló a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben – tette hozzá Tőkés László. Rámutatott, a zászló a regionális identitás erős kifejezője, akárcsak a székely és a partiumi lobogó. Aláhúzta, az Erdély-zászló nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli őket:

összehangolt támadás zajlik a különféle identitások ellen, és a migrációs nyomás ennek a fegyverneme."

Ismeretes, Kolozsváron a március 15-i ünnepségen a román csendőrség nyilvánvaló politikai motiváltságból Erdély-zászlót vivő ünneplőket emelt ki a tömegből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére