Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra kihajózott az Ocean Viking a tengeren „bajba jutott” látens ballib szavazatokért

Békési Marcell

2020.06.22. 11:17

Nem mellesleg a nem létező migrációs helyzet a koronavírus-járvány ellenére is 250 százalékosra nőtt tavalyhoz képest. Európa megmentve!
Három hónap járványügyi kihagyás után ismét kihajózott az Ocean Viking nevű civil hajó hétfőn, és a Földközi-tenger középső része felé tart

– jelentette az AFP francia hírügynökség hétfőn.

A hajó legénysége a fedélzeten tartózkodó újságíróknak azt mondta, a líbiai partok felé veszik az irányt, hogy a tengeren őket váró bajba jutott látens baloldali szavazókat embereket vegyenek a fedélzetükre.

Hozzátették, hogy a hajón szigorú egészségügyi rendszabályokat vezettek be a Covid-19 miatt, bár elmondták, hogy mióta az Orvosok Határok Nélkül (MSF) civil szervezet megvonta tőlük a segítséget áprilisban, nehézségeik vannak orvosi téren. Úgyhogy megnyugodhatunk.

Az SOS Mediterranée francia civil szervezet hajója reggel, norvég felségjel alatt indult el Marseille-ből, és a tervek szerint csütörtökön ér az észak-afrikai ország partjainak közelébe.

Nicholas Romaniuk, az Ocean Viking tengeri műveleteinek koordinátora azt vetette az Európai Unió szemére, hogy nem tesz eleget a mentési kötelezettségeinek. Hozzátette: továbbra is sokan indulnak Európa felé a Földközi-tengeren. Ezt az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is megerősítette: a szervezet szerint míg tavaly január elejétől május végéig 3712 ember indult Európába ezen az útvonalon, idén ugyanebben az időszakban ez a szám 8311 volt, azaz 150 százalékkal nőtt.

Romaniuk leszögezte: a járvány idején is sokan indultak útnak, tudván, hogy nincsenek a térségben civil hajók, nem igaz tehát az az állítás, miszerint az emberek csupán az ő segítségükben reménykedve szállnak hajóra.

Június 10. óta aktív a Mare Jonio nevű hajó is, amely a hét végén kapott engedélyt, hogy kikössön Szicílián, 67 emberrel a fedélzetén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére