Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra elhalasztották a Matteo Salvini elleni bírósági eljárást

888 - MTI

2020.11.26. 21:20

A szicíliai Catania bírósága ismét elhalasztotta a volt belügyminiszter Matteo Salvinivel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt indított előzetes eljárás korábban december 2-ára kitűzött ülését – közölte az illetékes bíró.
A halasztás a jövő hétre meghirdetett bírósági sztrájk miatt történt.

Ügyvédek és ügyészek az igazságügyi reform elleni tiltakozásul hirdették meg a munkabeszüntetést.

Nem ez az első alkalom, hogy a bíróság elnapolja a Gregoretti-ügyként ismert előzetes eljárás üléseit. Korábban a súlyos koronavírusjárvány-helyzet miatt halasztották el a tárgyalást, amelyet eredetileg november 20-ára, majd december 2-ára tűztek ki.

A volt belügyminiszter ügyében illetékes miniszteri bíróság elnöke, Nunzio Sarpietro következő dátumként december 12-ét jelölte meg. Az eljárásnak ebben a fázisában Giuseppe Conte miniszterelnököt várják a szicíliai bíróságra az előző olasz kormány más tagjaival együtt. Elemzők szerint nem kizárt, hogy a következő tárgyalásra sem kerül sor, és az eljárás jövőre csúszik át. Annál is inkább, mivel december 12-én a szintén szicíliai Palermo bíróságán egy másik eljárás is megkezdődik az Open Arms civil hajó feltartóztatása miatt, amelynek kikötésére is Matteo Salvini mondott nemet.

A Cataniában zajló bírósági ügy a volt belügyminiszterrel szemben október 3-án kezdődött, a Gregoretti nevű hajó feltartóztatása miatt. A katonai hajó tavaly július végén öt napig várakozott, mielőtt a fedélzetén érkezett 131 fős migránscsoport tagjai partra szállhattak. A volt belügyminiszter kezdettől fogva arra hivatkozott, hogy döntését nem önkényesen, hanem a korábbi Conte-kormánnyal közösen hozta meg, amely az Európai Bizottsággal egyeztetett a migránsok szétosztásáról.

Matteo Salvinivel szemben többek között a bevándorlók személyi szabadságának korlátozása, hivatali hatalommal való visszaélés, valamint a nemzetközi konvenciók megsértése miatt indítottak eljárást.

A volt belügyminiszter az első tárgyaláson megjelent. A bíróság úgy döntött, hogy az eljárást a volt és jelenlegi római kormány tagjainak meghallgatásával folytatja. Ezt Matteo Salvini és sajtókommentárok is kedvező jelként ítélték meg, hangoztatva, hogy a bíróság lépése a volt kormány felelősségének tisztázására irányul.

A bíróság azt is elrendelte, hogy a rendőrség végezzen részletes vizsgálatot a tavaly nyártól az olaszországi partokra migránsokkal érkező hajókkal kapcsolatos kormánydöntésekről. Nunzio Sarpietro bíró az első előzetes tárgyalás jegyzőkönyvében „egyedülállónak” minősítette a Matteo Salvinivel szembeni eljárást. A bíró az ügyészség és a bíróság közötti ellentétre utalt: a cataniai ügyészség ugyanis kezdettől fogva megalapozatlannak tartotta a volt belügyminiszterrel szembeni vádemelést, úgy ítélve meg, hogy Matteo Salvini a Gregoretti hajó feltartóztatásával nem követett el bűncselekményt.

Az ügyben illetékes miniszteri bírósági testület viszont kitartott az eljárás mellett, és a parlamenttől Salvini mentelmi jogának megvonását kérte, amit februárban szavazott meg a felsőház.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Müller Cecília: átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció

Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció, hiszen rendelkezésre kell állnia a második dózis oltóanyagnak is a már beoltottaknak – mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

A klasszikus mesék ellen kampányol a Labrisz Leszbikus Egyesület

A klasszikus mesék ellen kampányol a Labrisz Leszbikus Egyesület

A Soros által pénzelt szervezet perel, és a legismertebb mesék ellen kampányol.

Elkapták a világ egyik legnagyobb drogkartelljének vezetőjét

Elkapták a világ egyik legnagyobb drogkartelljének vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot – írták vasárnap holland hírportálok a rendőrségi tájékoztatást idézve.

A gázálarctáska

A gázálarctáska

Az életben vannak ugyebár, az un. „örök dolgok”. Az, hogy a télre nyár jön, és télen hideg van és hó esik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére