Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Újra elfogadottá válik az antiszemitizmus"

888.hu

2018.04.21. 21:30

Ezt mondta a német igazságügyi miniszter, Katarina Barley arra az esetre reagálva, amely kiverte a biztosítékot Németországban. Mint ismert, egy izraeli arab férfi kipát viselve sétált Berlin utcáin, amivel azt akarta bizonyítani, hogy a zsidó közösségnek nem kell tartania antiszemita támadásoktól a német fõvárosban. Ám pont ennek az ellenkezõjét sikerült bizonyítania, ugyanis egy szír migráns zsidónak nézte és az övével ütlegelni kezdte a nyílt utcán.
BERLIN, 21:30

"Az antiszemitizmus kezd újra társadalmilag elfogadott lenni" – kommentálta a közfelháborodást keltő videót a német igazságügyi miniszter.

Az esetről korábban mi is írtunk részletesen.

Egy izraeli arab – tehát nem zsidó – férfi úgy döntött, bebizonyítja zsidó barátjának, hogy nincs mitől félnie a berlini utcákon, ezért kipát tett a fejére és sétálni indult. Csupán öt perce sétáltak így, amikor a támadás bekövetkezett: egy szír migráns a lecsatolt övével kezdte ütni-verni a kipát viselő két férfit. Az erőszakos zsidóellenes támadás április 17-én történt. 

Be kell ismernünk, hogy az antiszemitizmus újra elfogadottá kezd válni. Az a feladatunk, hogy ezt megakadályozzuk"

– nyilatkozta Barley a Funke Media Groupnak.

Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy el kell mondani az újonnan jötteknek, hogy Németországban nem tűrik meg a vallási diszkriminációt és

bárkinek, aki antiszemita nézeteket terjeszt, a törvény előtt kell felelnie".

A támadó azóta feladta magát, mint kiderült egy 19 éves szír migráns felelős az antiszemita támadás elkövetéséért.

A berlini zsidó közösség – válaszul a legutóbbi és korábbi támadásokra – egy kampányt indít "Berlin kipát visel" címmel. A hivatalos statisztikák szerint évente 1500 antiszemita támadást követnek el Németországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére