Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb válságra figyelmeztet a leköszönõ német pénzügyminiszter

888.hu

2017.10.10. 15:58

A rossz hitelek és az eladósodás mértéke egy újabb pénzügyi válság irányába mutat - mondta a leköszönõ német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble.
BERLIN, 15:58

A rossz hitelek és az eladósodás mértéke egy újabb pénzügyi válság irányába mutat – mondta a leköszönő német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble.

A közgazdászok világszerte aggódnak a likviditási problémák, a magánszektor és az államok eladósodottságának folyamatos emelkedése miatt. Ezek a folyamatok engem is aggasztanak"

– mondta a Financial Timesnak adott interjújában a szakpolitikus.

Újabb, kockázatos "buborékok" növekednek, ahogy a központi bankok több trillió dollárt pumpálnak a piacokra – mondta Schäuble, aki egyébként a német szövetségi parlament elnökeként folytatja pályafutását, tehát meghatározó szereplő marad a német belpolitikában a leköszönését követően is.

A széles körben nagy tiszteletnek örvendő, leköszönő miniszter az eurózónával kapcsolatos aggodalmainak is hangot adott. Schäuble szerint a legnagyobb veszélyt a válságból megörökölt, nem teljesítő hitelek jelentik, amivel évek óta küzdenek a hitelezők.

Schäuble pénzügyminiszterként a fiskális szigor megtestesítője volt, 2009-ben került a posztjára, ám már akkor is veterán politikusnak számított. Politikája miatt Németország költségvetése stabil volt, 2016 első felében például az államkasszában 18,5 milliárd eurónyi többlet mutatkozott. Ám a szigor és a takarékoskodás visszafogta nemcsak Németország, hanem az eurózóna növekedését is.

Schäuble a jövő héten találkozik az eurócsoport pénzügyminisztereivel Luxembourgban. A találkozón utoljára vesz részt német pénzügyminiszterként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére