Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb uniós gázszállítási egyezmény felmondását követelik francia parlamenti képviselők

888

2022.07.29. 20:45

A gázszállítások megnöveléséről Azerbajdzsánnal kötött egyezmény felmondását kérik az Európai Uniótól azok a francia parlamenti képviselők, akiknek pénteken közölte nyílt levelét a Párizsban megjelenő Le Monde című napilap.

 

A közlemény – amelyet több mint hatvan képviselő írt alá valamennyi politikai oldal képviseletében – arra szólítja fel az Európai Bizottságot, az Európai Tanácsot és az Európai Parlamentet, hogy ne ratifikálják azt az egyezményt, amely 2027-re több mint a duplájára növelné az unió gázimportját Azerbajdzsánból.

 

A megállapodást július 18-án írta alá Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és Ilham Aliyev azeri elnök.

 

A tiltakozó francia képviselők legfőbb érve az, hogy szerintük az egyezmény az orosz gáztól való függést az azeri gáztól való függésre cserélné fel, ráadásul egy olyan állammal kötötték, amely agresszív külpolitikát folytat. Levelükben rámutatnak arra, hogy Azerbajdzsán a gázból származó bevételeit fegyverkezésre és az általa 2020-ban részben megszállt Hegyi-Karabahban élő örmények elűzésére használja fel. A nyílt levél azzal zárul, hogy a szerződés gyengíti az Európai Uniót, mert ellentmond azon irányelvének, amely szerint a zöld energiát kell előnyben részesíteni a hagyományos energiaforrásokkal szemben.

A közleményt a szocialista párt vezetője, a zöldpártok képviselői, valamint a jobboldali Republikánus Párthoz és Emmanuel Macron elnök többségéhez tartozó európai parlamenti képviselők közül is többen aláírták.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától

A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

LMBTQ-pornóújságot találtak egy iskola könyvtárában, felháborodtak a szülők

Persze az LMBTQ-aktivisták rögtön diszkriminációt kiáltottak...

Törökország jóváhagyhatja Finnország NATO-csatlakozását

Svédország viszont hoppon maradt: az ő csatlakozásukat Ankara provokációkra hivatkozva nem támogatja.

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére