Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb újságírót vettek őrizetbe Fehéroroszországban

888.hu

2021.05.30. 17:05

Aljakszej Sotát, a Hrodna.life főszerkesztőjét háza közelében kényszerítették egy minibuszba – közölte a Fehérorosz Újságírók Szövetsége.
Aljakszel Sota korábban a tut.by fehérorosz hírportál újságírója volt, amelynek több munkatársát szintén őrizetbe vették, de nem csupán az újságírókat vette célpontba a Lukasenka-rezsim.
Egy másik, vasárnapi bejelentés szerint a társadalmi rend megdöntésére irányuló szervezkedéssel vádolják Jegor Dudnyikov orosz állampolgárt. A férfi ügyvédje közölte, hogy a fiatal férfi ellen azért emeltek vádat,
mert az ellenzék számára forgatott reklámfilmekben szerepelt.
A Vjaszna fehérorosz emberi jogi szervezet vasárnapi közleménye szerint az ügyvéd, aki május 14-e óta képviseli Dudnyikovot, ezidáig nem kapott engedélyt arra, hogy meglátogassa védencét az előzetes őrizetben.
Dudnyikov anyja, aki Oroszországból utazott Minszkbe, a Vjaszna szerint elmondta, hogy a fia nem vett részt ellenzéki megmozdulásokban, a fehérorosz fővárosba pedig barátnője meglátogatására utazott.
Fehéroroszországban augusztus 9-én vitatott tisztaságú elnökválasztásokat tartottak, amelyen a hivatalos végeredmény szerint Aljakszandr Lukasenka győzött elsöprő többséggel, azonban
az ellenzék, az Európai Unió és az Egyesült Államok nem ismeri el a választások eredményét.
Augusztus óta folyamatosan tüntetnek az országban Lukasenka lemondását követelve, a hatóságok több ezer ellenzékit állítottak elő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére