Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb újságírót öltek meg Mexikóban, idén már az ötödiket

888.hu

2018.05.25. 06:27

Megöltek egy gazdasági újságírónõt csütörtökön Mexikó északi részén, Nuevo León szövetségi államban. Halálával idén már ötre emelkedett a meggyilkolt mexikói újságírók száma.

Az 52 éves Alicia Díaz Gonzálezt csütörtökön holtan találta a fia monterreyi otthonában – közölte munkáltatója, az El Financiero mexikói gazdasági lap. Az újság értesülései szerint a holttesten ütések nyomai és vérfoltok látszottak.

A mexikói hatóságok a gyilkosság miatt vizsgálatot indítottak – közölte a helyi sajtó, amely szerint egy rablógyilkosság kevésbé tűnik valószínűnek, tekintettel arra, hogy az újságírónő lakásából nem tűnt el semmi.

Legutóbb május közepén esett gyilkosság áldozatául újságíró Mexikóban. Juan Carlos Huerta rádiós műsorvezetőt a déli Tabasco szövetségi államban lőtték agyon támadói. Arturo Nunez tabascói kormányzó akkori közlése szerint semmi nem utalt arra, hogy Huertát rablótámadás érte volna. "Nyilvánvalóan végezni akartak vele" – tette hozzá a kormányzó.

A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) adatai szerint 2017-ben Mexikó volt a világ legveszélyesebb helye a sajtóban dolgozók számára, miután egy év alatt legalább 14 újságírót öltek meg a latin-amerikai országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére