Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tömegmészárlást tartott az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2017.01.19. 22:28

Alig foglalták vissza az iszlamisták Palmüra városát, máris hatalmas vérengzésbe kezdtek.
PALMÜRA, 22:28

Alig foglalták vissza az iszlamisták Palmüra városát, máris hatalmas vérengzésbe kezdtek.

Orosz hírszerzési információk szerint a terrorállam azt tervezi, hogy végleg lerombolják a felbecsülhetetlen értékű ókori épületeket. A terrorszervezet tavaly év végén jelentette be, hogy egy gyors offenzíva után sikeresen visszafoglalták azt a Palmürát, ami korábban a kezükön volt, csak a kormányerőknek sikerült őket kiűzni onnan. Emlékezetesek voltak azok a felvételek, melyeken bemutatták, mekkora pusztítást okoztak az iszlamisták. Az ott található felbecsülhetetlen értékű műemlékek tömkelegét nemes egyszerűséggel kalapáccsal verték szét, az épületeknek pedig buldózerekkel mentek nekik.

A legutóbbi jelentések szerint a terroristák a műemlékek előtti téren tömeges kivégzést is tartottak. A szemtanúk szerint egy tucat emberrel végeztek. A Palmyra Monitor úgy tudja, hogy az USA által demokratikus lázadóknak hazudott FSA és a kormányerők tagjait ölték meg.

Attól tartunk, hogy további kivégzésekre is sor kerül a jövőben. Az iszlamisták jelenleg hetvenöt civilt és katonát tartanak a saját börtöneikben. Aggódunk, hogy őket is megölik"

– mondta a Palmyra Monitor munkatársa.

A legtöbbször jól értesült londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja úgy tudja, hogy az áldozatok között tanárok és munkások is voltak. A fogvatartottakat szerdán végezték ki.

Az Iszlám Állam még 2015-ben foglalta el a várost, ahol egyből sokkolták is a közvéleményt azzal, hogy a római színház előtt, ami korábban turistalátványosság volt, 25 Asszád-hű katonát végeztek ki.

Azzal, hogy visszafoglalták a várost és újabb kivégzésről szóló videót hoztak nyilvánosságra, az ISIS bebizonyította, hogy nem szabad őket lebecsülni, még mindig veszedelmesek"

– mondta Dr. Jean-Marc Ricikli, a londoni King's College kutatója.

Szergej Rudszkoj, az orosz védelmi minisztérium egyik magas rangú vezetője szerint félő, hogy a terrorállam tovább folytatja az UNESCO kulturális világörökségi listáján lévő város rombolását. A tábornok az orosz titkosszolgálat adatai alapján elmondta, hogy nagy mennyiségű robbanóanyagot szállítottak a terroristák a térségbe.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére