Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb terroristát azonosíthattak a hatóságok, aki köthetõ a párizsi és brüsszeli merényletekhez

Nagy Gábor

2016.11.08. 18:28

A gyanú szerint egy marokkói származású belga férfi, Oussama Atar Szíriából mozgathatta a szálakat, és nagy valószínûséggel benne volt a terrortámadások kitervelésében.
BRÜSSZEL, 18:28

A gyanú szerint egy marokkói származású belga férfi, Oussama Atar Szíriából mozgathatta a szálakat, és nagy valószínűséggel benne volt a terrortámadások kitervelésében.

32 éves férfi az Iszlám Állam tagja, és a tavaly november 13-i párizsi, valamint az idén március 22-én elkövetett brüsszeli terrorcselekmények koordinálásában is részt vehetett ˜– írja az MTI.

A nyomozáshoz közeli források szerint Szíriából Oussama Atar – álnevén Abu Ahmed – az egyetlen olyan irányítója a támadásoknak, akit a vizsgálat folyamán azonosítottak.

Az Abu Ahmed álnév rövid idő alatt megjelent a nyomozati anyagokban, miután december 10-én Ausztriában kihallgatták az algériai Adel Haddadit és a pakisztáni Mohamed Uszmant. A két férfi 2015. október 3-án szállt partra Lérosz görög szigeten a menekültekkel együtt, ugyanakkor, amikor a magát a Stade de France francia nemzeti stadionnál november 13-án felrobbantó két öngyilkos merénylő.

Adel Haddadi egy ideig tagadott, majd bevallotta, hogy őket bízták meg a párizsi merényletek lebonyolításával, és a titokzatos Abu Ahmed szervezte meg európai utazásukat Szíriából. Az algériai gyanúsított a nyomozók által megmutatott fotókon Oussama Atart azonosította, hogy feltehetően ő Abu Ahmed.

Az Abu Ahmed név a belgiumi dzsihadista sejt által használt egyik rejtekhely közelében egy szeméttárolóba dobott számítógép adatainak feltárásakor is felmerült a nyomozás során. A nyomozók a gépen olyan beszélgetéseket találtak, amelyeket a terrorcsoport tagjai feltehetően Abu Ahmeddel folytattak, ezekben végrendeletekről és az akciók elkövetési módjáról esett szó – a nyomozáshoz közel álló egyik illetékes szerint.

Oussama Atarnak, a brüsszeli öngyilkos támadások során meghalt Bakraoui fivérek távoli unokatestvérének a neve évek óta ismert a terrorelhárítás előtt.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére