Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb támadások várhatóak hazánk ellen Brüsszelből

888, MTI

2020.05.16. 16:35

Tovább folytatódhat a brüsszeli politikai és jogi harc Magyarország menekültügyi szabályozása ellen.

A Migrációkutató Intézet gyorselemzése szerint az Európai Unió Bírósága által május 14-én kihirdetett, a magyarországi menekültügyi rendszert alapjaiban érintő ítélet lehetséges következményeit tekintették át. Mint írták: a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság korábban előzetes döntéshozatali kérelemmel fordult a luxembourgi testülethez egy afgán házaspár, illetve egy iráni apa és kiskorú gyermeke egyesített perében.

A röszkei tranzitzónáig több biztonságos harmadik országon áthaladó személyek ügyében született döntés, a Migrációkutató Intézet szerint, lényegében használhatatlanná teszi az „első menedékjog országának” elvét. Az ítélet emellett ellehetetleníti a Szerbiába történő visszaküldéseket, illetve a tranzitzónában történő tartózkodást őrizetnek tekinti, amely az uniós jog értelmében nem haladhatja meg a négy hetet – emelték ki.

Miközben az ítélet jogorvoslati lehetőségekre vonatkozó pontjai kezelhetők jogszabály módosítással, a fentiek a magyar menekültügyi eljárás lényegi elemeit érintik, így azok módosításával Magyarország gyakorlatilag feladná következetesen képviselt menekültügyi és illegális bevándorlással szembeni politikáját

– írták.

Az EUB ítélete nyomán az Európai Bizottság várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, illetve már folyamatban lévő eljárásokban is fel fogja használni annak megállapításait, így összességében tovább folytatódhat a brüsszeli politikai és jogi harc a magyar menekültügyi szabályozás ellen – foglalta össze a Migrációkutató Intézet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére