Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb szigorítások jöhetnek Franciaországban, keddtől Párizsban is bezárnak a bárok

888 / MTI

2020.10.08. 08:00

Emmanuel Macron francia elnök további szigorításokat helyezett kilátásba szerdán azokban a térségekben, ahol a koronavírus-járvány „túl gyorsan terjed”, miután az egészségügyi ellátórendszer egyre leterheltebb a nagyvárosokban. Eközben az új fertőzöttek napi száma rekordot döntött.
Újabb szigorítások felé haladunk azokon a helyeken, ahol túl gyors a vírus terjedése, elsősorban ott, ahol az idős emberek körében nagyon gyorsan terjed, s ahol azt tapasztaljuk, hogy egyre többen érkeznek a sürgősségi osztályokra, mint ahogy azt láthattuk például a déli Bouches-du-Rhone megyében vagy Párizsban és az elővárosokban”

– mondta a köztársasági elnök szerda este a TF1 kereskedelmi és a France 2 közszolgálati televízióban élőben sugárzott interjúban.

A legtöbb járványgóc jelenleg a nagyvárosokban és ott is az egyetemeken alakul ki, ezért a felsőoktatási intézményekben már a felére csökkentették a tantermekben és az előadókban egyszerre jelen lévő diákok számát, az esti szórakozás megakadályozása érdekében a múlt héten a déli Marseille-ben és Aix-en-Provence-ban bezárták a vendéglátóhelyeket, keddtől pedig Párizsban sem nyithatnak ki a bárok. Emmanuel Macron ugyanakkor kizárta, hogy újból kijárási korlátozásokat vezetnek be.

Nem ezt a stratégiát választottuk, az állampolgárok felelősségteljes viselkedésére számítunk, miután hónapokon át nem úgy fogunk élni, mint normális időkben”

– mondta.
Az elmúlt 24 órában 18 746 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Franciaországban, ami a járvány kezdete óta rekordot jelent. A pozitív tesztek aránya szerdán 9,1 százalék volt, az egy hónappal ezelőtti 4,5-hez képest. Az elhunytak száma kedd óta nyolcvannal, 32 445-re emelkedett, a lélegeztetőgépre szorulók száma viszont 11-gyel, 1406-ra csökkent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére