Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb szankciókat vetett ki az amerikai vezetés az orosz elittel szemben

888.hu

2022.06.02. 20:30

Újabb szankciókat vetett ki csütörtökön az Egyesült Államok orosz üzletemberekkel és kormánytisztségviselőkkel szemben az ukrajnai hadművelettel kapcsolatban.

 

Az amerikai pénzügyminisztérium és külügyminisztérium közösen jelentette be a nap folyamán a Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéhez tartozó újabb személyek elleni büntetőintézkedéseket.

 

Szankciós listára került egyebek között Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, Vitalij Szavaljev közlekedési miniszter, Makszim Resetnyikov gazdaságfejlesztési miniszter, Irek Fajzullin építési és lakásügyi miniszter, és Dmitrij Grigorenko miniszterelnök-helyettes, valamint a Putyin bizalmasának, illetve offshore vagyonkezelőjének tekintett Szergej Roldugin csellóművész és felesége, Jelena Mirtova is.

Büntetőintézkedésekkel sújtottak további öt oligarchát, köztük Alekszej Mordasov milliárdost, a Szeversztal acélipari óriás és a Nord Gold aranykitermelő tulajdonosát, valamint családját is.

 

Mindemellett lefoglaltak az orosz elnökkel kapcsolatba hozható további jachtokat. Az amerikai pénzügyi tárca tájékoztatása szerint az orosz zászló alatt hajózó Graceful és a Kajmán-szigeteki zászló alatt hajózó Olympia nevű jachtokról van szó, amelyeken Putyin többször is utazott egyebek között Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök társaságában. A minisztérium ezen felül további két jachtot is azonosított, amelyeket Putyin használt és egy szankciókkal sújtott orosz vállalkozás tulajdonában vannak.

 

Szankciós listára került a monacói Imperial Yachts nevű cég, amely lehetővé teszi ügyfeleinek, a többi között luxusjachtokkal rendelkező orosz oligarcháknak, hogy kikölcsönözzék a hajókat, amikor azok éppen nincsenek használatban. A büntetőintézkedések egy légitársaságot is sújtanak, amely állítólag olyan ügyletben vett részt, aminek során repülőgépeket adtak át egy offshore társaságnak kijátszva ezzel a nyugati szankciókat.

Az amerikai pénzügyminisztérium mindemellett saját szankciós lajstromára helyezett 71 orosz és fehérorosz céget gyakorlatilag elvágva őket bizonyos amerikai gyártmányú műszaki cikkek, illetve szoftverek beszerzésétől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Úgy tűnik bebizonyosodott Donald Trump figyelmeztetése, miszerint Németország az orosz gáztól való függősége miatt sebezhetővé válik. Az ország baloldali kormányának zöldítési terveit teljesen ugyanis teljesen tönkretette az ukrajnai háború és az azzal járó gázhiány.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére