Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb politikus tálalt ki arról, mennyire antiszemita a brit baloldal

Bokor Gábor

2019.03.07. 22:00

A sorozatos zsidóellenes megnyilvánulásokkal és cselekedetekkel Jeremy Corbyn egyre nagyobb bajba sodorja a pártját, a szavazók emiatt sorra távolodnak el a párttól, ráadásul újabb vizsgálatokkal kell szembenéznie a Munkáspártnak.

Az elmúlt hónapokban sorozatos panaszok érkeznek arról, hogy döbbenetes méreteket öltött az antiszemitizmus a brit Munkáspártban, ez ellen pedig nem tesz semmit Jeremy Corbyn, a baloldali egylet muszlimokkal nagy előszeretettel kokettáló vezetője. Az Egyenlőség és Emberi Jogok Bizottsága (EHRC) nevű szervezet vizsgálatot sürget az ügyben, ugyanis hozzájuk is temérdek bejelentés érkezett a Munkáspárt ügyeivel kapcsolatban. 

A szervezet szerint a Munkáspárton belül előfordulhatott olyan, hogy valakit csak az etnikai hovatartozása vagy a nézetei miatt hátrányosan különböztettek meg. Az EHRC egyelőre azon van, hogy felvegye a kapcsolatot a párt vezetésével és magyarázatot várnak tőlük. 

Megjegyezték, amennyiben a brit baloldal legnagyobb pártja megpróbálja őket lerázni egy sablon válasszal, azonnal nyomozást indítanak az ügyben. 

Az alapján, amennyi panasz érkezett hozzánk a Munkáspárton belüli antiszemita diszkrimináció miatt, biztosra vehetjük, hogy ezek valóban megtörténtek és a párton belül csak a zsidósága miatt különböztettek meg hátrányosan embereket"

– közölte a szervezet szóvivője. 

A napokban Margaret Hodge, a Munkáspárt zsidó származású parlamenti képviselője aggodalmának adott hangot, ugyanis nem tetszik neki, ahogy a párt kezeli az antiszemitizmussal kapcsolatos vádakat. Ezzel kapcsolatban levelet is írt Jeremy Corbynnak.

Luciana Berger és Joan Ryan parlamenti képviselők korábban azért hagyták el a baloldali pártot, mert elnézték bent az antiszemita kijelentéseket és a hovatartozásuk miatt negatívan ítéltek meg és el embereket. 

A Star Trek sztárja az antiszemita Corbyn miatt hagyja ott a brit baloldalt

Sir Patrick Stewart Jeremy Corbyn miatt hagyja ott a brit Munkáspártot.

Egyre nagyobb az aggodalom a brit zsidóságon belül is, őket is aggasztják, ami a Munkáspárton belül folyik. Korábban Marie van der Zyl, az egyik legnagyobb brit zsidó közösség vezetője kifejtette, hogy Jeremy Corbyn munkáspárti vezető vállalhatatlan cselekedetei miatt a szigetországi zsidók úgy érzik, hogy lassan teljesen elszigetelődnek. 

Napról napra egyre rosszabb a helyzet. Corbyn többször is terroristákkal és szélsőségesekkel tárgyalt, ami megengedhetetlen"

– mondta. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére