Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb pofont kapott Macron a néptõl

Bokor Gábor

2017.09.18. 17:18

A franciák egyre nagyobb része gondolja úgy, hogy az Emmanuel Macron vezette kormány csak az elitnek kedvez.
PÁRIZS, 17:18

A franciák egyre nagyobb része gondolja úgy, hogy az Emmanuel Macron vezette kormány csak az elitnek kedvez.

A Viavoice közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése rámutatott arra, hogy a lakosság 53 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány gazdaságpolitikája a gazdagoknak kedvez, 60 százalékuk szerint a fizetésből élők helyzete romlani fog a munkajogi reformmal, ugyanakkor csak harmaduk támogatja a kormányellenes tüntetéseket.

A kutatást publikáló Libération francia lap szerint arra a kérdésre, hogy a köztársasági elnök és a kormány gazdaságpolitikája mely rétegek segítését célozza leginkább, a megkérdezettek 53 százaléka azt válaszolta, hogy "a legjobban élők kategóriáit", 12 százalék szerint a középosztályt, míg 11 százalék szerint a legnehezebben élőket. 

A válaszadók a kutatóknak beszámoltak arról, hogy a héten kihirdetendő munkajogi reform a megkérdezettek 68 százaléka szerint meg fogja könnyíteni az elbocsátásokat, 65 százalék szerint gyengíti a szakszervezetek súlyát, s 60 százalék úgy látja, hogy a fizetésből élők helyzete bizonytalanabbá válik. 

Az egyik legnagyobb szakszervezet, a CGT a múlt heti után ismét tüntetést szervez, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a Macron-reformmal kapcsolatban. A demonstrációt a válaszadók 34 százaléka támogatja. A közvélemény-kutatás szeptember 12-én és 13-án 1027 nagykorú francia állampolgár megkérdezésével készült.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére