Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb pofon elõtt az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2017.08.20. 21:58

Újabb, az ISIS kezén lévõ nagyváros felé vonul az iraki hadsereg, Moszul átvétele után Tal Afar felé vették az irányt.
TAL AFAR, 21:28

Újabb, az ISIS kezén lévő nagyváros felé vonul az iraki hadsereg, Moszul átvétele után Tal Afar felé vették az irányt.

Vasárnap offenzívát indított Tal Afar városa ellen az iraki hadsereg. A százezres nagyváros az utolsó nagyobb település, mely még mindig az Iszlám Állam kezében van Irakban. 

Haider al-Abadi iraki miniszterelnök beszédében felszólította az iszlamistákat, hogy ha nem teszik le maguktól a fegyvert, akkor egytől egyig megölik őket. A kormányerők seregei egy hónapnyi pihenő után indultak Tal Afar felé, július elején vették be az ISIS iraki központját, Moszult. 

A Moszultól ötven kilométerre lévő várost 2014-ben foglalta el a terrorszervezet, ahol jelenleg több tízezer civil lehet.

A település kulcsfontosságú volt a dzsihadisták számára, hiszen a szíriai határ és Moszul között helyezkedik el az egyik legforgalmasabb úton, így folyamatos volt a készletek és utánpótlások áramlása. 

Az iraki vadászgépek vasárnap elkezdték bombázni Tal Afart, hogy előkészítsék a terepet a szárazföldi egységeknek. A város körbe van véve, hiszen míg délről a kormányerők és a síita fegyveresek, addig északról a kurd pesmerga harcosok készülnek támadásra. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére