Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb "névtelen forrás" terjesztette a fake newst

888.hu

2018.11.28. 09:09

Kedden a magyar sajtóban is körbement a The Guardian címû brit lap nagyívû leleplezése, amely szerint Paul Manafort korábban többször is találkozott Julian Assange Wikileaks-alapítóval. A lényeg annyi volt, hogy ismét napvilágra került az OROSZ világ-összeesküvés. Mára kiderült, hogy fake newsról van szó.

Kedden a magyar sajtóban is körbement a The Guardian című brit lap nagyívű leleplezése, amely szerint Paul Manafort korábban többször is találkozott Julian Assange Wikileaks-alapítóval. A lényeg annyi volt, hogy ismét napvilágra került az OROSZ világ-összeesküvés. Mára kiderült, hogy valószínűleg fake newsról van szó.

Miről van szó?

Manapság a balliberális médiában boszorkányüldözés zajlik Oroszország ellen. Azt persze senki nem állítja, hogy az oroszok szentek lennének, de azért az már túlzás, ahogyan az amerikai balliberális média és magyarországi csatolt részei démonizálni akarnak egy egész népet.

Így jött létre az OROSZ VILÁG-ÖSSZEESKÜVÉS, amely szerint az oroszok mindent manipulálni akarnak. Mindezt új felfedezésként élik meg az Egyesült Államokban, abban az országban, amely többek közt Dél-Amerikában diktátorokat juttatott hatalomra, akik szem előtt tartották országukban az amerikai érdekeket. Az OROSZ VILÁG-ÖSSZEESKÜVÉS keretében állítólag az orosz kormány – valószínűbb, hogy orosz hülyegyerekek – kigyúrt LMBTQ-s Bernie Sanders-színezőkönyvvel igyekeztek meghackelni az amerikai választásokat. Ettől még tény marad: minden korban minden hatalom igyekezett beleavatkozni a másik belügyeibe. Ez alól a "demokráciaexportáló" USA éppúgy nem maradt ki, mint a Szovjetunió, vagy annak utóda Oroszország. A kérdés ez esetben inkább az, hogy mémekkel és színezőkönyvekkel meg lehet-e hekkelni egy országos választást? A legvalószínűbb válasz: nem.

Az oknyomozó újságírók azt derítették ki, hogy az orosz propaganda Szent II. János Pállal is támadta a NYUGATOT.

A jelenlegi esetben pedig arról van szó, hogy egyes források szerint a Wikileaks nevű portál az információit az oroszoktól szerezte. A Wikileaks volt az, amely többek között nyilvánossá tette Hillary Clinton pártjának kiszivárgott belső levelezését.

De például ők hozták nyilvánosságra Bradley – azóta Chelsea – Manning azon információit, amelyek részletesen, videókkal mutatták be az amerikai hadsereg iraki hadműveleteit.

A Wikileaks vezetője, Julian Assange London ecuadori nagykövetségén ragadt, miután oda menekült a törvény szigora elől – egy svédországi állítólagos nemi erőszak kapcsán. A lényeg: a The Guardian azt állította, hogy Paul Manafort, Trump egykori kampányfőnöke 3 alkalommal találkozott itt Assange-dzsal, pontosan nem tudni, hogy miért. Mindezt persze a szokásos névtelen forrás állította.

A szerkesztő fejét teszik rá

A Wikileaks szinte azonnal cáfolta az értesüléseket, méghozzá egy meglepő közleményben, mint írták Twitteren,

egymillió dollárt és a szerkesztő fejét tesszük rá, hogy Manafort és Assange sosem találkozott egymással."

A Twitteren közzétett szövegben azonban a Wikileaks többet is állít. A Guardian újságírója ugyanis őket is megkereste az információival kapcsolatban, azonban a válaszukat nem hozták le.

A The Verge című amerikai lap Manafortot is megszólaltatta az ügyben. A Trump-kampánystáb egykori tagja szintén elmondta, hogy a sztori hazugság.

Sosem találkoztam sem Assange-dzsal, sem az embereivel. Soha senki nem lépett velem kapcsolatba a Wikileakstől"

– mondta Manafort.

Trump egykori kampánytanácsadóját azzal vádolják, hogy az oroszokkal kollaborált a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Ennek nyomán Robert Mueller különleges ügyész célkeresztjébe került. A vádakat azonban nehéz lesz bizonyítani. Igaz, egy másik, ettől független ügyben nemrég elítélték Manafortot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére