Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb nácibotrány a német hadseregben: karlendítések és disznófejek távolra dobása volt a program a bulin

888.hu

2017.08.18. 09:28

Tübingen város ügyészei vizsgálatot folytatnak a német hadsereg különleges alakulatánál, amely a gyanú szerint egy szélsõjobboldali felhangú búcsúztató bulit tartott a nyugdíjba vonuló parancsnokának. Ez már a sokadik szélsõjobboldali nácibotrány a Bundeswehrnél.
TÜBINGEN, 09:28

Tübingen város ügyészei vizsgálatot folytatnak a német hadsereg különleges alakulatánál, amely a gyanú szerint egy szélsőjobboldali felhangú búcsúztató bulit tartott a nyugdíjba vonuló parancsnokának. Ez már a sokadik szélsőjobboldali nácibotrány a Bundeswehrnél.

Az ügyészek a Deutsche Wellének nyilatkozva elismerték, hogy vizsgálatot folytatnak annak érdekében, hogy kiderítsék, valóban igazak-e a sajtóhírek, tényleg volt-e szélsőjobboldali felhangja egy búcsúztató bulinak, ahol a német elit egység, a Különleges Erők Kommandója (KSK) egyik tagját búcsúztatták.

Az összejövetel még április 27-én történt, egy Stuttgarthoz közeli lőtéren.

Az esetet feltáró sajtóorgánumok értesülései szerint náci karlendítések, szélsőjobboldali rockszámok jellemezték a kisebb rendezvényt, emellett a résztvevők versenyezhettek a levágott disznófejek minél távolabbra való eldobásában.
A levágott disznófejek a Deutsche Welle szerint gyakori szimbólumai a szélsőjobbnak, ugyanis az állat húsának fogyasztása tilos a zsidók kóser és a muszlimok halal étrendjében.

A tübingeni ügyészség azután kezdett vizsgálódni, hogy egy szemtanú beszámolt a hatóságoknak a történtekről.

A szemtanú egy női katona volt, akit egy társa invitált a kommandós parancsnok búcsúbulijára és azzal kecsegtette, hogy ő lehet majd a parancsnok "búcsúajándéka". A nő bemutatta WhatsApp chatüzeneteit is a hatóságoknak bizonyíték gyanánt.
A KSK elit egységet 1996-ban hozták létre azzal a céllal, hogy kimentse és evakuálja az esetleges német túszokat világszerte, a háborús zónákban. Az egység teljes titokban működik, többek közt Afganisztánban és a Balkánon került bevetésre.

Az ügyben nemcsak az ügyészség, hanem a Bundeswehr is vizsgálatot indított. A hadsereg korábban már megerősítette a vizsgálat tényét a német sajtó felé, azonban az eset megtörténtét sem meg megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Hans-Peter Bartels, a Bundeswehr kormánybiztosa csütörtökön kritizálta a hadsereget, amiért nem tárta a nyilvánosság elé a sztorit még azelőtt, hogy a sajtó beszámolt volna róla.

A jelenlegi már a sokadik nácibotrány a német hadsereg környékéről. Az egész még Franco A. ügyével kezdődött áprilisban, aki menedékkérőnek adva ki magát – miközben a Bundeswehrben szolgált német állampolgárként – menedékkérelmet is kapott és robbantásokat tervezett, amelyeknek elkövetését a migránsokra fogta volna. Franco A. szélsőjobboldali kötődése lebukása után bizonyosodott be.

Később kiderült, hogy a német hadseregen belül kisebb piaca van a náci érához köthető tárgyaknak, így a Bundeswehr összes, birtokukban levő barakkot és helységet kénytelen volt átkutatni, hogy a hasonló tárgyakat összegyűjtsék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére